Mån - fre: 08:00 - 17:00 Lördag och söndag stängt
Möt oss i Hälsa Hemma-appen

Boka tid
för Covid-19-vaccin

Givetvis kan vi hjälpa dig med vaccination mot covid-19! Vaccination mot covid-19 är ett av redskapen för att lindra följderna av pandemin och bidrar till att färre människor blir allvarligt sjuka. Redan ca 3-4 veckor efter första dosen har kroppens immunförsvar byggt upp ett skydd mot covid-19.

Det är inte säkert att alla som vaccineras får ett heltäckande skydd. Men om du skulle ha oturen att bli sjuk får du med största sannolikhet en betydligt lindrigare form av sjukdomen.

Så går
det till

1. Boka tid här på hemsidan

Du får ett SMS och ett mail med bekräftelse på din bokning. Om du behöver avboka kan du använda länken i meddelandet upp til 24 h före din bokning.

2. Installera appen

Förbered ditt besök genom att installera appen. Vi kommer skicka ett par frågor om din hälsa som du behöver svara på innan vaccinationen. Vi skicka frågorna när du kommer till oss.

3. Välkommen till oss i Mölndal

Vaccinationen sker på baksidan av huset genom tillfällig entré på Ekenleden 15A i Mölndal. Följ skyltarna. Väntrummet är placerat utomhus om vädret tillåter.

4. Få vaccinet

Du kommer att bli vaccinerad i höger överarm. Ha gärna kläder som gör att det är lätt att komma åt din överarm.

5. Vänta 15 minuter

Efter vaccinationen behöver du sitta ned och vänta i 15 minuter. Detta så att vi ser att du mår bra efter din vaccination. Personal finns tillgänglig under hela ditt besök hos oss. I samband med ditt besök kommer du även få tid för dos 2 och information om ditt vaccin via Hälsa-Hemma-appen.

6. Din nästa dos

Nästa dos ska tas om 7 veckor. När du bokar din tid för dos ett behöver du tänka på att du behöver kunna vara på plats hos oss exakt 7 veckor efter din första dos. Vi bokar automatiskt in samma tid och plats om 7 veckor när du får din första dos.

Ska du ta dos 2?

Om du ska ta dos 2 ska du inte boka dig här. Om du fått första dosen av oss ger dig den andra dosen exakt 7 veckor efter den första dosen - samma tid och plats gäller - men sju veckor senare. Om du fått första dosen av någon annan vårdgivare ska du i första hand vända dig dit du fick den första dosen. Om du har frågor är du så klart alltid välkommen att starta ett ärende i Hälsa-Hemma-appen! 🙂

Boka tid
här

Du som är 18 år eller äldre kan vaccinera dig mot covid-19. Från och med 11 augusti kl 00:01 kan du som är född 2005 eller senare boka dig för vaccinering hos oss! Vi lägger löpande ut tider, varje dag. Om du tillhör en riskgrupp kan vi prioritera dig. Kontakta oss gärna via appen så hjälper vi dig ta reda på om du är i en riskgrupp!

När du bokar din tid för dos ett behöver du tänka på att du behöver kunna vara på plats hos oss exakt 7 veckor efter din första dos. Det går så klart också fint att boka din vaccination per telefon också.