Din BVC - som du möter på några minuter

Den tryggaste platsen för dig som nybliven förälder och för barnet är  hemmet, och därför erbjuder de flesta barnavårdcentral (BVC) ett hembesök. Vi på Hälsa Hemma gör alla kontroller hemma hos dig. Vi väger, mäter och följer ditt barns utveckling i en miljö som du känner dig trygg med. Du följer ditt barns utveckling direkt via Hälsa Hemma-appen och har du några frågor mellan besöken så når du din barnsjuksköterska via appen på några få minuter.

Hälsa Hemma är en komplett BVC, fast i hemmet. Alla BVC-besök i Västra Götalandsregionen är avgiftsfria, det gäller även hembesök och kontakter i appen. Hälsa Hemma BVC är del av primärvården i Västra Götalandsregionen.

Vad kan Hälsa Hemma hjälpa dig med?

Hälsa Hemma följer det nationella programmet för BVC och hjälper dig med alla regelbundna kontroller och vaccinationer. Självklart finns vi vid din sida för att svara på de frågor som uppstår för dig som förälder.

 

Vaccinationer enligt det svenska vaccinations-programmet

Hälsa Hemma gör alla rekommenderade vaccinationer av ditt barn direkt i hemmet. Difteri, kikhosta, stelkramp, och polio är exempel på vaccinationer som typiskt sker under första levnadsåret. Läs mer om vaccinationer här

Stöd och råd - på få minuter

Som förälder är det en viktig trygghet att få stöd och råd från en erfaren barnsjuksköterska. När vi inte möter dig och ditt barn hemma hos er, finns din barnsjuksköterska några knapptryck bort. Genom appen skickar du lätt bilder eller video av ditt barn om du är orolig över något. Vi hjälper vi dig med dina frågor om hur du bäst tar hand om ditt barn, till exempel relationen med barnet, amning eller sömn.

Hälsoundersökning

Enligt  det svenska programmet för BVC görs ett antal hälsokontroller under ditt barns uppväxt. Din barnsjuksköterska undersöker ditt barn och kontrollerar så att all utveckling ser normal ut. Självklart sker alla besök hemma hos dig kostnadsfritt.

Nyfödd

När du valt Hälsa Hemma BVC och kommit tryggt hem efter förlossningen tar vi kontakt med dig via appen. Första träffen sker efter någon vecka. Barnsjuksköterskan kommer hem till dig så snart du är redo för det.

Föräldrautbildning

Som nybliven eller blivande förälder är det vanligt med många frågor. Förutom det stöd du får via hembesök och i appen så kan du också få en föräldrautbildning. Din BVC-sköterska går då igenom saker så som anknytningen till ditt barn, hälsa under graviditeten, och livet med nyfött barn. Självklart anpassar vi detta efter vad du behöver.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om vad BVC innebär och allt annat som sker under barnets första levnadsår? Läs mer hos 1177.se

Känn dig trygg

Det är vanligt att känna sig överväldigad när du får barn. Hälsa Hemma finns därför här för att stötta dig i saker så som:

– Hur du själv mår, känslor och tankar kring föräldralivet
– Vad som du bör tänka på för att säkerställa barnets trygghet
– Hur du tar hand om ett nyfött barn
– Hur det går med amningen och hur barnet äter

Vanliga frågor

Hur kan det vara gratis?

Hälsa Hemma är en del av det offentliga vårdvalet i Västra Götalandsregionen. Samt tack vare att BVC sjuksköterskan gör alla besök hemma är det inte mindre effektivt att åka hem till dig än om du skulle komma till vårdcentralen.

 

Hur kontaktar jag min barnsjuksköterska?

Via Hälsa Hemma-appen möter du enkelt din barnsjuksköterska, där du får svar på några få minuter.

 

När kommer ni hem till mig?

När du väljer Hälsa Hemma BVC gör din barnsjuksköterska alla kontroller direkt hemma hos dig, där det är som tryggast.

 

Var finns Hälsa Hemma BVC?

Vi har lokal i Mölndal om du föredrar det, men de föräldrar som väljer Hälsa Hemma gör det normalt för att få besök i hemmet.

 

Vad förväntas av mig som förälder? Behövs någon särskild utrustning

Nej, våra barnsjuksköterskor har med sig nödvändig utrustning. Du behöver alltså inte tillhandahålla någon utrustning.

 

Erbjuder ni föräldrautbildning?

I dagsläget erbjuder Hälsa Hemma BVC inte föräldrautbildning. Håll däremot ögonen öppna då vi planerar att göra detta i framtiden.  

Steg för steg hur du listar dig och ditt barn

Hälsa Hemma är en komplett vårdcentral och del av primärvården i Västra Götalandsregionen. Vi tar ett lika stort vårdansvar och du betalar vanlig patienttaxa när du söker vård hos oss.

Jobba på Hälsa Hemma

Vi expanderar och letar ständigt efter fler kollegor till vårt team. Kolla nedan för att se vilka tjänster som är tillgängliga.

Kontakta oss

Ladda ner appen

Växel: 010-750 07 76 (kl 8.00-17.00)

Verksamhetschef och kontaktperson för klagomål: Fabian Ruben

 

Öppettider
Du möter vårt medicinska team kl 8-17 måndag till fredag, men skriv gärna ett meddelande i appen när som helst på dygnet. Om du behöver akut vård utanför våra öppettider hänvisar vi till Jourcentralen Åby.

Besöksadress
Ekenleden 15A
428 36 Kållered

 

Faktureringsadress
Hälsa Hemma Sverige AB Box 4
FE-35194
737 21 Fagersta

 

Postadress

All post inklusive remisser och medicinsk dokumentation skickas till:

Hälsa Hemma Sverige AB
Serienr 997023
R 799
106 53 Stockholm

Paketleveranser skickas till vår besöksadress.