Så här kan Hälsa Hemma hjälpa dig

Hälsa Hemma är en del av primärvården i Västra Götalandsregionen. Det innebär att vi kan hjälpa dig och övriga invånare i regionen med era primärvårdsbehov. Alltså är Hälsa Hemma en del av den offentligt finansierade vården. Du får snabbt kontakt med våra läkare och sköterskor och när det behövs kommer vi hem till dig.

Du behöver inte byta vårdcentral för att prova Hälsa Hemma. Att ladda ner appen är helt gratis, till och med digitala möten med doktor eller sköterska är helt kostnadsfritt. För vissa ärenden behöver du välja Hälsa Hemma som din vårdcentral. Din läkare eller sköterska kommer då upplysa dig om detta.

Känn dig trygg

Hälsa Hemma är del av primärvården i Västra Götalandsregionen. Du väljer Hälsa Hemma som vilken annan vårdcentral som helst. Vi gör hembesök i Göteborgsområdet.

Vanliga frågor

Vad kostar det?

Hos Hälsa Hemma gäller vanlig vårdcentralstaxa för hembesök, enligt Västra Götalandsregionens prislista. Priserna är samma för alla vårdcentraler.

 

  • Hembesök av läkare 200 kr (100 kr om du är över 70 år).
  • Hembesök av sköterska 150 kr (50 kr om du är över 70 år).
  • Barn och ungdomar under 20 år – alltid gratis.
  • Äldre än 85 – alltid gratis.
  • Frikort gäller.
Digitalt möte i appen är gratis.

Hur kan ni erbjuda hembesök till alla?

Hälsa Hemma kombinerar traditionell vård med modern teknik. Det gör det möjligt för oss att planera våra åkturer till våra patienter på ett smart sätt – så att vi kan träffa dig hemma! I vår app får du ett tidsspann när vi kommer till dig. I appen håller vi dig också uppdaterad om när vi kommer. På så sätt slipper du ta dig till vårdcentralen och vänta i väntrummet. Du bokar ditt besök enkelt genom vår Hälsa-Hemma-appen. 

Kan jag lista mig hos Hälsa Hemma?

Självklart! Vi finns i stora delar av Göteborgsområdet. Vi hjälper dig att lista dig när du installerar appen.

Har ni BVC?

Ja! Vår barnsjuksköterska kommer hem till dig för alla kontroller under hela ditt barns uppväxt.

Självklart görs det till samma kostnader som för andra BVC; gratis.

Är ni en nätläkare?

Nej, Hälsa Hemma är inte en nätläkare. Vi tar inga pengar från traditionella vårdcentraler likt nätläkare gör.

Hälsa Hemma startades som ett direkt svar på de problem som uppstår med nätläkare i sjukvården. Vi erbjuder den traditionella vård som nätläkare inte ger, med den digitala upplevelsen som de traditionella vårdcentralerna borde ge.

Hälsa Hemma är alltså en vårdcentral – precis som andra vårdcentraler! Vi får betalt på samma sätt som andra vårdcentraler i regionen och tar lika stort medicinskt ansvar som andra vårdcentraler.

För att snabbt komma i kontakt med oss använder du vår app, och när det behövs bokar vi upp ett hembesök.

Kan ni vaccinera mig mot COVID-19?

Absolut, vi är ju en vårdcentral! Du kan vaccinera dig mot Covid-19 (och andra sjukdomar också för den delen) hos Hälsa Hemma!

Hittar du inte det du söker? Se alla vanliga frågor här.

Så här fungerar det

Kom igång idag - det är gratis