När gjorde
du en hälsokontroll senast?

Vi blir alla äldre. Med åldern förändras kroppen och sjukdomar kan utvecklas över tid. Vanliga sjukdomar som åderförkalkning och diabetes tar ofta många år att ge sig till känna. Genom en hälsokontroll med blodprover kan du få kontroll och förbättra din hälsa.

Hälsa Hemma finns i Göteborgsområdet.

150 kr
Frikort gäller

Så här fungerar det

1. Ladda ner appen

Vårdcentralen i handen, fickan, och hemmet. Hälsa Hemma-appen laddar du enkelt ner via App Store eller Google Play.

2. Skapa ett konto

Med några enkla klick registrerar du dig i Hälsa Hemma-appen.

3. Bestäm en tid för din hälsokontroll

Du chattar enkelt med våra läkare och sköterskor i Hälsa Hemma-appen. Vi kommer hem till dig för provtagning (kostnad 150 kr). För våra hälsokontroller behöver du vara listad hos oss.

4. Du får dina provsvar direkt i appen

Du får besked direkt i appen när dina provsvar har kommit och din läkare gör då en bedömning av dina prover. Om du har besvär fortsätter vi konsultationen i Hälsa Hemma-appen fram till att vi funnit en lösning för dig. Ofta hittar man livsstilsfaktorer som kan orsaka besvären men det finns också bra läkemedel som våra läkare kan skriva ut.

Allt detta ingår

Blodtryck

Vi mäter ditt blodtryck för att kontrollera att det inte ligger för högt. Högt blodtryck kan orsaka bland annat stroke och hjärtinfarkt.

Blodsalter

Vi kontrollerar att dina blodsalter ligger som de ska med ett blodprov.

Njurvärde

Vi kontrollerar att njurarna fungerar som de ska med ett blodprov.

Blodfetter

Vi tar blodprover för kolesterol och det goda och onda kolesterolet. Höga blodfetter kan vara ärfligt men påverkas också av vad du äter.

Blodsocker

Vi tar ett långtidsblodsocker för att kontrollera att du inte har diabetes. Långtidsblodsocker visar ditt blodsocker de senaste 2-3 månaderna.

Skräddarsytt för dig

PSA-värde ingår för dig över 55 år eller som har symptom från urinvägarna. Sköldkörtelprov ingår för dig med symptom på sköldkörtelsjukdom. Blodvärden ingår för dig med symptom på lågt blodvärde. Leverprover ingår för dig med överkonsumption av alkohol.

Individuell hälsorapport

Du får en personlig hälsorapport av din läkare som visar hur din hälsa ser ut. Naturligtvis kan du också ställa frågor direkt till din läkare i vår chat.

Boka din hälsokontroll

Du chattar enkelt med våra läkare och sköterskor i Hälsa Hemma-appen. Vi kommer vi hem till dig för provtagning (kostnad 150 kr). För våra hälsokontroller behöver du vara listad hos oss.

Beställ din hälsokontroll