Är du nyfiken på Hälsa Hemma men vågar ändå inte byta?

Att byta vårdcentral kan upplevas som ett stort beslut. Om du ofta är i kontakt med din vårdcentral kan du känna dig orolig när du byter. Men hur är det egentligen?

Blir doktorn ledsen om jag byter vårdcentral?
Din läkare eller sköterska på din gamla vårdcentral blir inte ledsen om du byter. Sjukvårdspersonal är vana att möta trauma och måste kunna skilja på personligt och professionellt. Din gamla doktor kan säkert tycka att det är tråkigt att du prövar dina vingar och testar något annat, men doktorn blir inte ledsen.

Kan jag komma tillbaka till min gamla vårdcentral om jag skulle ändra mig?
Ja det kan du. I Västra Götalandsregionen får en vårdcentral inte neka en patient att lista sig, så du kan lugnt prova olika alternativ och kan alltid komma tillbaka till den vårdcentral där du trivs bäst. 

Vad händer med mina journaler när jag byter vårdcentral?
I dagens uppkopplade samhälle finns dina journaler lagrade digitalt i registret Nationell Patientöversikt, NPÖ. När du byter vårdcentral till Hälsa Hemma kan vi, med ditt samtycke, hämta dina journaler därifrån. Om du mot all förmodan inte skulle vara nöjd med Hälsa Hemma, kan din gamla vårdcentral hämta journaler som vi skrivit från NPÖ.

Varför byta vårdcentral?
Målet med det fria vårdvalet är att kvaliteten i primärvården ska öka genom att vårdcentralerna får konkurrera med varandra. Men för att systemet ska fungera, förutsätter det att du faktiskt använder din rättighet och byter vårdcentral. Därför har man från politiskt håll lagt tillrätta för att det ska vara lätt att byta utan att den medicinska kvaliteten äventyras.

Det är en grundläggande rättighet att kunna byta vårdcentral. Ta tillvara på den.

Ladda ner Hälsa Hemma-appen

Kontakta oss

Ladda ner appen

Växel: 010-750 07 76 (kl 8.00-17.00)

Verksamhetschef och kontaktperson för klagomål: Fabian Ruben

 

Öppettider
Du möter vårt medicinska team kl 8-17 måndag till fredag, men skriv gärna ett meddelande i appen när som helst på dygnet. Om du behöver akut vård utanför våra öppettider hänvisar vi till Jourcentralen Åby.

Besöksadress
Ekenleden 15A
428 36 Kållered

 

Faktureringsadress
Hälsa Hemma Sverige AB Box 4
FE-35194
737 21 Fagersta

 

Postadress

All post inklusive remisser och medicinsk dokumentation skickas till:

Hälsa Hemma Sverige AB
Serienr 997023
R 799
106 53 Stockholm

Paketleveranser skickas till vår besöksadress.

Jobba på Hälsa Hemma