Så här aktiverar du Bluetooth på din telefon eller surfplatta

Vissa medicinska enheter, såsom exempelvis blodtrycksmätare, som du ansluter till Hälsa Hemma-appen kräver Bluetooth-anslutning. Om du har problem att ansluta din telefon eller läsplatta kan det vara så att Bluetooth inte är ordentligt påslaget.

Om du har en äldre telefon eller läsplatta så kan det vara så att den inte har stöd för moderna Bluetooth-standarder, såsom BLE. Prova i så fall att ansluta enheten till en annan telefon eller surfplatta för att säkerställa att den fungerar som den ska.

Så här kontrollerar du om Bluetooth är påslaget om du har en nyare Android:

  1. Gå till appen som heter Inställningar. Du hittar den bland dina andra appar. Alternativt kan du dra fingret ner från toppen av skärmen och klicka på kugghjulet uppe till höger.
  2. Klicka på “Anslutningar”.
  3. Om ikonen bredvid är vit/grå, så är Bluetooth avslaget. Tryck på ikonen så att den blir blå. Nu är Bluetooth är aktiverat.

Så här kontrollerar du om Bluetooth är påslaget om du har en äldre Android:

  1. Gå till appen som heter Inställningar. Du hittar den bland dina andra appar. 
  2. Skrolla ner och tryck på Bluetooth.
  3. Se till att det står “på” eller att knappen är färgad (grön eller blå). Om det inte är på, tryck på ikonen så att det aktiveras.

Så här kontrollerar du om Bluetooth är påslaget på en nyare iPhone (utan tryckknapp i botten):

  1. Från huvudmenyn eller låsskärmen: Dra fingret neråt från skärmens övre högra hörn. Leta efter Bluetooth-ikonen till vänster (bild på Bluetooth-ikon).
  2. Om bluetooth-ikonen är vit så är Bluetooth avslaget. Tryck på ikonen så att den blir blå. När ikonen är blå så är Bluetooth påslaget.

Så här kontrollerar du om Bluetooth är påslaget på en äldre iPhone (med tryckknapp i botten):

  1. Dra med fingret nerifrån skärmens nedre del och uppåt.
  2. Om bluetooth-ikonen är vit så är Bluetooth avslaget. Tryck på ikonen så att den blir blå. När ikonen är blå så är Bluetooth påslaget.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.