Tekniska problem med appen? Läs mer & få hjälp

vårdcentral-hälsa-hemma-hembesök

Att byta vårdcentral – så fungerar det

byta-vårdcentral-kvinna

Är du nyfiken på Hälsa Hemma men vågar ändå inte byta? Att byta vårdcentral kan upplevas som ett stort beslut. Om du ofta är i kontakt med din vårdcentral kan du känna dig orolig när du byter. Men hur är det egentligen?

Vad händer med mina journaler när jag byter vårdcentral?

I dagens uppkopplade samhälle finns dina journaler lagrade digitalt i registret Nationell Patientöversikt, NPÖ. När du byter vårdcentral till Hälsa Hemma kan vi, med ditt samtycke, hämta dina journaler därifrån. Om du mot all förmodan inte skulle vara nöjd med Hälsa Hemma, kan din gamla vårdcentral hämta journaler som vi skrivit från NPÖ.

Varför byta vårdcentral?

Målet med det fria vårdvalet är att kvaliteten i primärvården ska öka genom att vårdcentralerna får konkurrera med varandra. Men för att systemet ska fungera, förutsätter det att du faktiskt använder din rättighet och byter vårdcentral. Därför har man från politiskt håll lagt tillrätta för att det ska vara lätt att byta utan att den medicinska kvaliteten äventyras.

Det är en grundläggande rättighet att kunna byta vårdcentral. Ta tillvara på den.

Blir doktorn ledsen om jag byter vårdcentral?

Din läkare eller sköterska på din gamla vårdcentral blir inte ledsen om du byter. Sjukvårdspersonal är vana att möta trauma och måste kunna skilja på personligt och professionellt. Din gamla doktor kan säkert tycka att det är tråkigt att du prövar dina vingar och testar något annat, men doktorn blir inte ledsen.

byta-vårdcentral-läkare-hembesök-stockholm-göteborg

Hälsa Hemma vårdcentral

Hälsa Hemma är en ny innovativ vårdcentral. Vi kombinerar digitala möten med hembesök och finns i dag i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund. Hos Hälsa Hemma vårdcentral får du trygg och snabb vård via vår app och via hembesök. Vi är del av vårdvalet i Västra Götalandsregionen, Region Stockholm och Region Skåne. Du kan därför välja oss som vilken vårdcentral som helst.

Hur byter man vårdcentral?

Vill du byta vårdcentral kan du göra det genom att logga in på 1177.se. Om du önskar att byta till Hälsa Hemma vårdcentral kan du snabbt göra det via vår app, som du laddar ner här. Varmt välkommen!

Senaste artiklar

Den smarta vårdcentralen

5/5
© Hälsa Hemma | Cookies | Integritetspolicy

Jobba på Hälsa Hemma

En av våra leverantörer upplever just nu problem med en av sina tjänster, och det kan påverka möjligheten att logga in i appen. 

Om du har Android, gå till Google Play Store och klicka på “Uppdatera”.

Om du har Apple, följ dessa steg:

  1. Radera Hälsa Hemma-appen
  2. Installera den igen från App Store
  3. När du får meddelande om att det finns en uppdatering – klicka på “Fortsätt”
  4. Vänta i appen tills den flashar till – då kan du logga in som vanligt.

Klicka här för att hitta till appen på Apple App Store eller Google play. Alternativt får du kontakt med vårdpersonalen genom att starta ett ärende här på hemsidan.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.