Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

Att byta vårdcentral – så fungerar det

byta-vårdcentral-kvinna

Är du nyfiken på Hälsa Hemma men vågar ändå inte byta? Att byta vårdcentral kan upplevas som ett stort beslut. Om du ofta är i kontakt med din vårdcentral kan du känna dig orolig när du byter. Men hur är det egentligen?

Vad händer med mina journaler när jag byter vårdcentral?

I dagens uppkopplade samhälle finns dina journaler lagrade digitalt i registret Nationell Patientöversikt, NPÖ. När du byter vårdcentral till Hälsa Hemma kan vi, med ditt samtycke, hämta dina journaler därifrån. Om du mot all förmodan inte skulle vara nöjd med Hälsa Hemma, kan din gamla vårdcentral hämta journaler som vi skrivit från NPÖ.

Varför byta vårdcentral?

Målet med det fria vårdvalet är att kvaliteten i primärvården ska öka genom att vårdcentralerna får konkurrera med varandra. Men för att systemet ska fungera, förutsätter det att du faktiskt använder din rättighet och byter vårdcentral. Därför har man från politiskt håll lagt tillrätta för att det ska vara lätt att byta utan att den medicinska kvaliteten äventyras.

Det är en grundläggande rättighet att kunna byta vårdcentral. Ta tillvara på den.

Blir doktorn ledsen om jag byter vårdcentral?

Din läkare eller sköterska på din gamla vårdcentral blir inte ledsen om du byter. Sjukvårdspersonal är vana att möta trauma och måste kunna skilja på personligt och professionellt. Din gamla doktor kan säkert tycka att det är tråkigt att du prövar dina vingar och testar något annat, men doktorn blir inte ledsen.

byta-vårdcentral-läkare-hembesök-stockholm-göteborg

Hälsa Hemma vårdcentral

Hälsa Hemma är en ny innovativ vårdcentral. Vi kombinerar digitala möten med hembesök och finns i dag i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund. Hos Hälsa Hemma vårdcentral får du trygg och snabb vård via vår app och via hembesök. Vi är del av vårdvalet i Västra Götalandsregionen, Region Stockholm och Region Skåne. Du kan därför välja oss som vilken vårdcentral som helst.

Hur byter man vårdcentral?

Vill du byta vårdcentral kan du göra det genom att logga in på 1177.se. Om du önskar att byta till Hälsa Hemma vårdcentral kan du snabbt göra det via vår app, som du laddar ner här. Varmt välkommen!

Senaste artiklar

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.