Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-hälsa-hemma-hembesök

En smart BVC-mottagning

Optimal kombination av fysisk och digital BVC – i Stockholm och Göteborgsområdet.

Snabb digital kontakt

Din BVC-sköterska och läkare är är endast ett knapptryck bort när du behöver hjälp och stöd. Du kan skriva, skicka bilder, eller ha videosamtal med oss.

BVC app hembesok lakare 2

Smidiga BVC-kontroller

Alla fysiska besök och kontroller  sker i ditt hem – den tryggaste platsen för dig som nybliven förälder, långt från väntrummens virus och bakterier. 

På uppdrag av Västra Götalandsregionen
Region Stockholm

Hälsa Hemma är en komplett barnavårdcentral (BVC) och är en del av primärvården i Västra Götalandsregionen och Region Stockholm. Alla besök är därför helt kostnadsfria.

BVC familj barn 3

Trygghet

Familjens trygghet är vår prioritet.

BVC familj barn

Kvalitet

Vi främjar fysisk, psykisk & social hälsa.

BVC familj barn 2 1

Närhet

BVC i handen, i fickan och i hemmet.

Vi som jobbar på BVC

Fabian Ruben

Fabian Ruben

BVC-läkare

AnnaLisa Ask 500px

AnnaLisa Ask

BVC-sjuksköterska

Monica_Fontaine

Monica Fontaine

BVC-sjuksköterska

Detta kan Hälsa Hemma BVC hjälpa dig med

Hälsa Hemma följer det nationella programmet för BVC och hjälper dig med alla regelbundna kontroller och vaccinationer. Självklart finns vi vid din sida för att svara på de frågor som uppstår för dig som förälder. Med Hälsa Hemma har du barnavårdscentralen i handen, i fickan och i hemmet.

BVC foraldrautbildning graviditet barn

Föräldrautbildning

Som nybliven eller blivande förälder är det vanligt med många frågor. Förutom det stöd du får via appen och genom hembesök, kan du också få en föräldrautbildning. Din BVC-sjuksköterska går då igenom olika saker, så som anknytningen till ditt barn, hälsa under graviditeten, amning och livet med ett nyfött barn. 

Med några enkla klick laddar du ner appen på Apple App Store eller Google Play.

2. Registrera dig

Skapa ett konto, fyll i kontaktinformation och lägg till dina barn. 

3. Starta ett ärende

Klicka på “Nytt ärende”. Våra läkare eller sköterskor svarar som regel snabbt.

Detta säger våra användare

Recension 1

Marianne S.

5/5

“Er BVC-sköterska kom hem till mig och vägde och mätte Elliot. Rekommenderar Hälsa Hemma till alla jag möter!”

bvc-vårdcentral-kvinna

Lovisa

5/5

“Så seriösa och fantastiska personer som jobbar här. Inlyssnande och trevliga. Rekommenderar! Superskönt också att de kommer hem, särskilt med barnen som får träffa läkaren/BVC i en trygg miljö istället för orolig sjukhusmiljö.”

Omdöme-BVC-vårcentral

Elin

5/5

“Det fungerar väldigt bra att ha barnen listade på Hälsa Hemma vårdcentral. Är det inte akuta problem kan de vara i skolan tills läkaren kommer. Eller du får snabb hjälp i chatten och svar på dina frågor. “

Se om vi kommer till ditt område

Vanliga frågor om BVC

Hur kan det vara gratis?

Som en del av det offentliga vårdvalet i Västra Götalandsregionen och Region Stockholm sker alla besök hemma hos dig kostnadsfritt. Hälsa Hemma kombinerar traditionell vård med modern teknik. Det gör det möjligt för oss att erbjuda effektiv vård i hemmet och genom vår app – utan hållhakar.

Hur kontaktar jag min BVC-sjuksköterska?

Via Hälsa Hemma-appen möter du enkelt din BVC-sjuksköterska, där du får svar på några få minuter.

Var finns Hälsa Hemma BVC?

Hälsa Hemma erbjuder BVC med hembesök i Västra Götalandsregionen och i Region Stockholm. Vi har lokaler i Mölndal och Solna om du hellre föredrar det.

Vad förväntas av mig som förälder?

Ingenting, våra BVC-sjuksköterskor har med sig all nödvändig utrustning. 

Måste jag ha städat vid hembesök?

Nej, det behöver du absolut inte! Vi har sett det mesta, så du behöver inte tänka på städning inför ett besök.

Hur ser det det nationella programet ut för BVC?

Hälsa Hemma följer det nationella programmet för barnhälsovård, som bland annat handlar om att följa ditt barns hälsa, utveckling och livsvillkor, samt att ge stöd. 

Du kan läsa mer det nationella programmet här.

 

 

 

Hur fungerar en hälsoundersökning?

Enligt det svenska programmet för BVC görs ett antal hälsokontroller under ditt barns uppväxt. Din BVC-sköterska undersöker ditt barn och kontrollerar att all utveckling ser normal ut. Viss utvecklingsuppföljning hos oss sker även digitalt, exempelvis genom video.


Som en del av det offentliga vårdvalet i Västra Götalandsregionen och Region Stockholm sker alla besök hemma hos dig kostnadsfritt. Hälsa Hemma kombinerar traditionell vård med modern teknik. Det gör det möjligt för oss att erbjuda effektiv vård i hemmet och genom vår app – utan hållhakar.

Vilka vaccinationer erbjuder ni?

Hälsa Hemma gör alla rekommenderade vaccinationer av ditt barn direkt i hemmet. Läs mer om vaccinationer här.

Hus fungerar Svenska Barnhälsovårds-registret (BHVQ)?

Svenska Barnhälsovårds-registret samlar statistik. Uppgifterna handlar om besök och undersökningar på BVC. Detta bidrar till bättre vård. Om du inte vill att uppgifter samlas in om ditt barn, säger du till din sjuksköterska. Läs mer om hur det fungerar här.

Hur väljer jag BVC i Stockholm?

I Stockholm är det separat vårdval för BVC och vårdcentral. Läs mer här hur det fungerar och hur du väljer BVC respektive vårdcentral.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.