Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

En smart BVC-mottagning

Optimal kombination av fysisk och digital BVC – i Stockholm och i Göteborgsområdet.

Snabb digital kontakt

Din BVC-sköterska och läkare är är endast ett knapptryck bort när du behöver hjälp och stöd. Du kan skriva, skicka bilder, eller ha videosamtal med oss.

BVC app hembesok lakare 2 e1710338146945

Smidiga BVC-kontroller

Alla fysiska besök och kontroller  sker i ditt hem – den tryggaste platsen för dig som nybliven förälder, långt från väntrummens virus och bakterier. 

På uppdrag av Västra Götalandsregionen
Region Stockholm

Hälsa Hemma är en komplett barnavårdcentral (BVC) och är en del av primärvården i Västra Götalandsregionen och Region Stockholm. Alla besök är därför helt kostnadsfria.

BVC familj barn 3

Trygghet

Familjens trygghet är vår prioritet.

BVC familj barn

Kvalitet

Vi främjar fysisk, psykisk & social hälsa.

BVC familj barn 2 1

Närhet

BVC i handen, i fickan och i hemmet.

Vi som jobbar på BVC

Fabian Ruben

Fabian Ruben

BVC-läkare

AnnaLisa Ask 500px

AnnaLisa Ask

BVC-sjuksköterska

Monica_Fontaine

Monica Fontaine

BVC-sjuksköterska

Detta kan Hälsa Hemma BVC hjälpa dig med

Hälsa Hemma följer det nationella programmet för BVC och hjälper dig med alla regelbundna kontroller och vaccinationer. Självklart finns vi vid din sida för att svara på de frågor som uppstår för dig som förälder. Med Hälsa Hemma har du barnavårdscentralen i handen, i fickan och i hemmet.

BVC foraldrautbildning graviditet barn

Föräldrautbildning

Som nybliven eller blivande förälder är det vanligt med många frågor. Förutom det stöd du får via appen och genom hembesök, kan du också få en föräldrautbildning. Din BVC-sjuksköterska går då igenom olika saker, så som anknytningen till ditt barn, hälsa under graviditeten, amning och livet med ett nyfött barn.

Hälsa Hemma BVC i Stockholm erbjuder digitala föräldragrupper för förstagångsföräldrar. Meddela ditt intresse direkt till BVC-sjuksköterskan i Hälsa Hemma-appen.

Med några enkla klick laddar du ner appen på Apple App Store eller Google Play.

2. Registrera dig

Skapa ett konto, fyll i kontaktinformation och lägg till dina barn. 

3. Starta ett ärende

Klicka på “Nytt ärende”. Våra läkare eller sköterskor svarar som regel snabbt.

Detta säger våra användare

Recension 1

Marianne S.

5/5

“Er BVC-sköterska kom hem till mig och vägde och mätte Elliot. Rekommenderar Hälsa Hemma till alla jag möter!”

bvc-vårdcentral-kvinna

Lovisa

5/5

“Så seriösa och fantastiska personer som jobbar här. Inlyssnande och trevliga. Rekommenderar! Superskönt också att de kommer hem, särskilt med barnen som får träffa läkaren/BVC i en trygg miljö istället för orolig sjukhusmiljö.”

Omdöme-BVC-vårcentral

Elin

5/5

“Det fungerar väldigt bra att ha barnen listade på Hälsa Hemma vårdcentral. Är det inte akuta problem kan de vara i skolan tills läkaren kommer. Eller du får snabb hjälp i chatten och svar på dina frågor. “

Se om vi kommer till ditt område

Vanliga frågor om BVC

Hur kan det vara gratis?

Som en del av det offentliga vårdvalet i Västra Götalandsregionen och Region Stockholm sker alla besök hemma hos dig kostnadsfritt. Hälsa Hemma kombinerar traditionell vård med modern teknik. Det gör det möjligt för oss att erbjuda effektiv vård i hemmet och genom vår app – utan hållhakar.

Hur kontaktar jag min BVC-sjuksköterska?

Via Hälsa Hemma-appen möter du enkelt din BVC-sjuksköterska, där du får svar på några få minuter.

Var finns Hälsa Hemma BVC?

Hälsa Hemma erbjuder BVC med hembesök i Västra Götalandsregionen och i Region Stockholm. Vi har lokaler i Mölndal och Solna om du hellre föredrar det.

Vad förväntas av mig som förälder?

Ingenting, våra BVC-sjuksköterskor har med sig all nödvändig utrustning. 

Måste jag ha städat vid hembesök?

Nej, det behöver du absolut inte! Vi har sett det mesta, så du behöver inte tänka på städning inför ett besök.

Hur ser det det nationella programet ut för BVC?

Hälsa Hemma följer det nationella programmet för barnhälsovård, som bland annat handlar om att följa ditt barns hälsa, utveckling och livsvillkor, samt att ge stöd. 

Du kan läsa mer det nationella programmet här.

 

 

 

Hur fungerar en hälsoundersökning?

Enligt det svenska programmet för BVC görs ett antal hälsokontroller under ditt barns uppväxt. Din BVC-sköterska undersöker ditt barn och kontrollerar att all utveckling ser normal ut. Viss utvecklingsuppföljning hos oss sker även digitalt, exempelvis genom video.


Som en del av det offentliga vårdvalet i Västra Götalandsregionen och Region Stockholm sker alla besök hemma hos dig kostnadsfritt. Hälsa Hemma kombinerar traditionell vård med modern teknik. Det gör det möjligt för oss att erbjuda effektiv vård i hemmet och genom vår app – utan hållhakar.

Vilka vaccinationer erbjuder ni?

Hälsa Hemma gör alla rekommenderade vaccinationer av ditt barn direkt i hemmet. Läs mer om vaccinationer här.

Hus fungerar Svenska Barnhälsovårds-registret (BHVQ)?

Svenska Barnhälsovårds-registret samlar statistik. Uppgifterna handlar om besök och undersökningar på BVC. Detta bidrar till bättre vård. Om du inte vill att uppgifter samlas in om ditt barn, säger du till din sjuksköterska. Läs mer om hur det fungerar här.

Hur väljer jag BVC i Stockholm?

I Stockholm är det separat vårdval för BVC och vårdcentral. Läs mer här hur det fungerar och hur du väljer BVC respektive vårdcentral.

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.