Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna. Om du trots allt inte hittar det du söker, kan du alltid kontakta oss i appen istället.

Vad kostar det?

Hos Hälsa Hemma gäller vanlig vårdcentralstaxa för hembesök, enligt Västra Götalandsregionens prislista. Priserna är samma för alla vårdcentraler.

 

  • Hembesök av läkare 200 kr (100 kr om du är över 70 år).
  • Hembesök av sköterska 150 kr (50 kr om du är över 70 år).
  • Barn och ungdomar under 20 år – alltid gratis.
  • Äldre än 85 – alltid gratis.
  • Frikort gäller.
Digitalt möte i appen är gratis.
Kan jag ringa till er?

Snabbast når du oss via Hälsa Hemma-appen där du möter våra läkare och sköterskor på bara några minuter. Om du till exempel har frågor om appen eller faktura-frågor, når du vår växel på 010-750 07 76 (Kl 08.00-17.00).

Vad kan Hälsa Hemma hjälpa mig med?

Hälsa Hemma är en komplett vårdcentral och ingår i primärvården i Västra Götalandsregionen. Vår vårdpersonal kan hjälpa dig med allt som vilken som helst annan vårdcentral gör.

 

Första kontakten sker alltid via Hälsa Hemma-appen där du möter våra läkare eller sköterskor och får möjlighet att beskriva dina besvär. Du kan också skicka bilder eller video. När du behöver undersökas fysiskt eller ta prover bokar vi en tid som passar för dig. Då kommer vi hem till dig.

Allt som en vårdcentral kan hjälpa dig med, kan vi göra hemma hos dig!

Kan ni vaccinera mig mot COVID-19?

Absolut, vi är ju en vårdcentral! Du kan vaccinera dig mot Covid-19 (och andra sjukdomar också för den delen) hos Hälsa Hemma!

Har ni BVC (barnavårdscentral)?

Ja! Vår barnsjuksköterska kommer hem till dig för alla kontroller under hela ditt barns uppväxt.

Självklart görs det till samma kostnader som för andra BVC; gratis.

I vilka områden finns ni?

Hälsa Hemma har vårdavtal med Västra Götalandsregionen. Vi gör för värvarande hembesök i Göteborgsområdet, men inom kort planerar vi att expandera till fler regioner. Ladda ner appen för att se om vi kan komma hem till din adress.

 

 

Är ni en nätläkare?

Nej, Hälsa Hemma är inte en nätläkare. Vi tar inga pengar från traditionella vårdcentraler likt nätläkare gör.

Hälsa Hemma startades som ett direkt svar på de problem som uppstår med nätläkare i sjukvården. Vi erbjuder den traditionella vård som nätläkare inte ger, med den digitala upplevelsen som de traditionella vårdcentralerna borde ge.

Hälsa Hemma  är alltså en vårdcentral – precis som andra vårdcentraler! Vi får betalt på samma sätt som andra vårdcentraler i regionen och tar lika stort medicinskt ansvar som andra vårdcentraler.

För att snabbt komma i kontakt med oss använder du vår app, och när det behövs bokar vi upp ett hembesök.

Kan jag få träffa astma- eller kolsköterska?

Ja, hos oss arbetar en erfaren astma/KOL-sjuksköterska som gärna hjälper dig med din astma eller KOL.

Kan jag få träffa diabetessköterska?

Ja, hos oss arbetar en erfaren diabetes-sjuksköterska som gärna hjälper dig med din diabetessjukdom. Här hittar du hela teamet.

Kan ni hjälpa mig med blodtryck, PSA-prov, kolesterol mm.?

Självklart hjälper vi till med detta. Vi gör en grundlig hälsokontroll hos dig i hemmet.

När jag laddat ner appen står det att ni inte finns i mitt område. Varför?

Hälsa Hemma finns i stora delar av Göteborgsområdet och öppnar kontinuerligt för nya områden. Misstänker du att vi borde ha ditt postnummer öppet för hembesök, kontakta oss på telefon 010 750 07 76 (Kl 08.00-17.00).

Hur kan ni erbjuda hembesök till alla?

Hälsa Hemma kombinerar traditionell vård med modern teknik. Det gör det möjligt för oss att planera våra åkturer till våra patienter på ett smart sätt – så att vi kan träffa dig hemma! I vår app får du ett tidsspann när vi kommer till dig. I appen håller vi dig också uppdaterad om när vi kommer. På så sätt slipper du ta dig till vårdcentralen och vänta i väntrummet. Du bokar ditt besök enkelt genom Hälsa-Hemma-appen. 

Kan jag lista mig hos Hälsa Hemma?

Självklart! Vi finns i stora delar av Göteborgsområdet. Vi hjälper dig att lista dig när du installerar appen.

 

Är du nyfiken på Hälsa Hemma men vågar ändå inte byta? Läs mer här.