Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna. Om du trots allt inte hittar det du söker, kan du alltid kontakta oss i appen istället.

Hur fungerar Hälsa Hemma vårdcentral?

Hälsa Hemma är en komplett vårdcentral och är en del av den offentligt finansierade vården i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen. Vår vårdpersonal kan hjälpa dig med precis allt som andra traditionella vårdcentraler kan. 

Första kontakten sker alltid via Hälsa Hemma-appen där du möter våra läkare eller sköterskor och får möjlighet att beskriva dina besvär. Du kan också skicka bilder eller video. När du behöver undersökas fysiskt eller ta prover bokar vi ett hembesök på en tid som passar för dig. 

Allt som en vårdcentral kan hjälpa dig med, kan vi göra hemma hos dig!

Se hur det fungerar i videon:

 

I vilka områden finns ni?

Hälsa Hemma har vårdavtal med Region Stockholm och Västra Götalandsregionen. Vi gör för närvarande hembesök i Stockholms- och Göteborgsområdet, men inom kort planerar vi att expandera till fler regioner. Ladda ner appen eller gör ett sök här för att se om vi kan komma hem till din adress.

Vad kostar det?

Hos Hälsa Hemma gäller vanlig vårdcentralstaxa för hembesök, enligt Region Stockholms och Västra Götalandsregionens prislista. Priserna är samma för alla vårdcentraler.

Textkonversationer i appen är gratis. Se alla priser här.

Kan jag lista mig hos Hälsa Hemma?

Självklart! Vi finns i stora delar av Stockholm och Västra Götalandsregionen.

Du listar dig via 1177.se – vi guidar dig rätt i Hälsa Hemma-appen. Du kan också lista dig genom en fysisk blankett som du får av oss.

Är du nyfiken på Hälsa Hemma men vågar ändå inte byta? Läs mer om hur det fungerar att byta vårdcentral.

Kan jag ringa till er?

Snabbast når du oss via Hälsa Hemma-appen där du möter våra läkare och sköterskor på bara några minuter. Om du till exempel har frågor om appen eller faktura-frågor, kan du ringa till vår telefonväxel.

Telefonnummer i Region Stockholm: 08-571 681 00

Telefonnummer i Västra Götalandsregionen: 031-386 01 00

Hur kan ni erbjuda hembesök till alla?

Hälsa Hemma kombinerar traditionell vård med modern teknik. Det gör det möjligt för oss att planera våra åkturer till våra patienter på ett smart sätt – så att vi kan träffa dig hemma! I vår app får du ett tidsspann när vi kommer till dig. I appen håller vi dig också uppdaterad om när vi kommer. På så sätt slipper du ta dig till vårdcentralen och vänta i väntrummet. Du bokar ditt besök enkelt genom Hälsa-Hemma-appen. 

Har ni BVC (barnavårdscentral)?

Ja! Vår barnsjuksköterska kommer hem till dig för alla kontroller under hela ditt barns uppväxt.

Självklart gäller regionens patientavgifter. Besök på BVC är kostnadsfria!

För tillfället erbjuder vi BVC endast i Västra Götalandsregionen.

Är ni en nätläkare?

Hälsa Hemma är inte en nätläkare utan en vårdcentral. Det innebär att Hälsa Hemma får ersättning på samma sätt som alla andra vårdcentraler i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen och tar lika stort medicinskt ansvar. Vi träffar inte bara våra patienter fysisk utan även digitalt. Detta gör vi inte bara för att skapa en god vårdupplevelse för dig som patient, utan även för att uppfylla digitaliseringskraven som regionen har på sina vårdutövare. 

För att snabbt komma i kontakt med oss använder du vår app, och när det behövs bokar vi upp ett hembesök.

Kan ni vaccinera mig mot COVID-19?

Absolut, vi är ju en vårdcentral! Du kan vaccinera dig mot Covid-19 (och andra sjukdomar också för den delen) hos Hälsa Hemma!

Kan jag få träffa astma- eller kolsköterska?

Ja, hos oss arbetar en erfaren astma/KOL-sjuksköterska som gärna hjälper dig med din astma eller KOL.

Kan jag få träffa diabetessköterska?

Ja, hos oss arbetar en erfaren diabetes-sjuksköterska som gärna hjälper dig med din diabetessjukdom. Här hittar du hela teamet.

Kan ni hjälpa mig med blodtryck, PSA-prov, kolesterol mm.?

Självklart hjälper vi till med detta. Vi gör en läkarundersökning hos dig i hemmet.

När jag laddat ner appen står det att ni inte finns i mitt område. Varför?

Hälsa Hemma finns i stora delar av Stockholms- och Göteborgsområdet och öppnar kontinuerligt för nya områden. Misstänker du att vi borde ha ditt postnummer öppet för hembesök, starta ett ärende i Hälsa Hemma-appen så hjälper vi dig.