Tekniska problem med appen? Läs mer & få hjälp

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna. Om du trots allt inte hittar det du söker, kan du alltid kontakta oss i appen istället.

fragor-svar-vardcentral-halsa-hemma

Om Hälsa Hemma

Hur fungerar Hälsa Hemma vårdcentral?

Hälsa Hemma är en komplett vårdcentral och är en del av den offentligt finansierade vården i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen. Vår vårdpersonal kan hjälpa dig med precis allt som andra traditionella vårdcentraler kan. 

Första kontakten sker alltid via Hälsa Hemma-appen där du möter våra läkare eller sköterskor och får möjlighet att beskriva dina besvär. Du kan också skicka bilder eller video. När du behöver undersökas fysiskt eller ta prover bokar vi ett hembesök på en tid som passar för dig. 

Allt som en vårdcentral kan hjälpa dig med, kan vi göra hemma hos dig!

Se hur det fungerar i videon:

 

I vilka områden finns ni?

Hälsa Hemma har vårdavtal med Region Stockholm och Västra Götalandsregionen. Vi gör för närvarande hembesök i Stockholms- och Göteborgsområdet, men inom kort planerar vi att expandera till fler regioner. Gör ett sök här för att se om vi kan komma hem till din adress. Här finns en översiktskarta.

Vad kostar det?

Hos Hälsa Hemma gäller vanlig vårdcentralstaxa för hembesök, enligt Region Stockholms och Västra Götalandsregionens prislista. Priserna är samma för alla vårdcentraler.

Textkonversationer i appen är gratis. Se alla priser här.

Hur bokar jag?

Om du vill boka eller avboka en tid gör du det genom Hälsa Hemma-appen.

Ladda ner appen här.
Klicka sedan på “Starta ärende”.

Vilka öppettider har ni?

Alla öppettider hittar du här för både appen och våra kliniker.

Hur snabbt kan jag få hjälp?

Du får snabb digital kontakt med oss via Hälsa Hemma-appen, oftast inom några minuter. Sedan skickas ditt ärende till läkaren eller annan vårdpersonal när det behövs.

Hur snart vi kan göra ett hembesök beror på hur brådskande det är. Det samtalar du och läkaren om i appen. Sedan bokas hembesöket där du väljer en föreslagen tid som passar dig.

Kan jag lista mig hos Hälsa Hemma?

Självklart! Du listar dig via 1177.se – vi guidar dig rätt i Hälsa Hemma-appen. Du kan också lista dig genom en fysisk blankett som du får av oss.

Är du nyfiken på Hälsa Hemma men vågar ändå inte byta? Läs mer om hur det fungerar att byta vårdcentral.

Behöver jag lista mig?

Vi kan hjälpa dig digitalt med många medicinska ärenden utan att du behöver lista dig, men vi gör typiskt bara hembesök hos våra listade patienter. Ladda gärna ner appen och ta kontakt med våra läkare eller sköterskor, det kostar ingenting och du behöver alltså inte lista dig för att ha digital kontakt.

 

Appen hittar du här: https://halsahemma.se/app

Är ni en nätläkare?

Hälsa Hemma är inte en nätläkare utan en vårdcentral. Det innebär att Hälsa Hemma får ersättning på samma sätt som alla andra vårdcentraler i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen och tar lika stort medicinskt ansvar. Vi träffar inte bara våra patienter fysiskt utan även digitalt. Detta gör vi inte bara för att skapa en god vårdupplevelse för dig som patient, utan även för att uppfylla digitaliseringskraven som regionen har på sina vårdutövare. 

För att snabbt komma i kontakt med oss använder du vår app, och när det behövs bokar vi upp ett hembesök.

Vad Hälsa Hemma kan hjälpa dig med

Kan jag få samma typ av vård hos er som på en traditionell vårdcentral?

Absolut! Vi gör allt som en traditionell vårdcentral gör – fast i hemmet. Du får snabb kontakt med oss i Hälsa Hemma-appen. När vi behöver träffas fysiskt för att ta blodprov och göra vanliga undersökningar träffas vi hemma hos dig. Vi skriver recept och skickar remisser vid behov.

Hur fungerar det med blodprov och undersökningar?

Provtagning och fysiska undersökningar sker främst i ditt hem. Vårdpersonalen hjälper dig alltså på plats hemma hos dig som bor inom vårt hembesöksområde. Se om du kan få hembesök.

Kan jag få mina mediciner utskrivna?

Givetvis skriver våra läkare ut den medicin som våra patienter behöver. Dock är vi mycket restriktiva när det gäller narkotikaklassade och beroendeframkallande läkemedel. Våra läkare börjar alltid med andra alternativ först. Vi följer socialstyrelsens regler och riktlinjer. 

Har ni specialister?

Absolut! Vi har specialistkompetens inom hud, diabetes, astma/KOL, barn och allmänspecialister, för att kunna hjälpa alla våra patienter med de besvär de möter genom livet.

Har ni BVC (barnavårdscentral)?

Ja! Vår barnsjuksköterska kommer hem till dig för alla kontroller under hela ditt barns uppväxt. Självklart gäller regionens patientavgifter. Besök på BVC är därför kostnadsfria!

För tillfället erbjuder vi BVC endast i Västra Götalandsregionen.

Kan jag få träffa astma- eller kolsköterska?

Ja, hos oss arbetar en erfaren astma/KOL-sjuksköterska som gärna hjälper dig med din astma eller KOL.

Kan jag få träffa diabetessköterska?

Ja, hos oss arbetar en erfaren diabetes-sjuksköterska som gärna hjälper dig med din diabetessjukdom. Här hittar du hela teamet.

Kan ni hjälpa mig med blodtryck, PSA-prov, kolesterol mm.?

Självklart hjälper vi till med detta. Vi gör en läkarundersökning hos dig i hemmet.

Hur kan ni erbjuda hembesök till alla?

Hälsa Hemma kombinerar traditionell vård med modern teknik. Det gör det möjligt för oss att planera våra åkturer till våra patienter på ett smart sätt – så att vi kan träffa dig hemma! I vår app får du ett tidsspann när vi kommer till dig. I appen håller vi dig också uppdaterad om när vi kommer. På så sätt slipper du ta dig till vårdcentralen och vänta i väntrummet. Du bokar ditt besök enkelt genom Hälsa-Hemma-appen. 

Kontakt och support

Hur får jag kontakt med vårdpersonalen?

För att prata med vårdpersonalen laddar du ner Hälsa Hemma-appen: https://halsahemma.se/app 
Där får du svar på alla dina medicinska frågor och du kan även boka tid. Textkonversationer i appen är alltid gratis.

Starta ett ärende där så får du hjälp. Varmt välkommen!

Kan jag ringa till er?

Snabbast når du oss via Hälsa Hemma-appen där du möter våra läkare och sköterskor på bara några minuter. Om du till exempel har frågor om appen eller faktura-frågor, kan du ringa till vår telefonväxel. 
Här hittar du telefonnummer och övrig kontaktinformation.

Vad har ni för besöksadress?

Det enklaste sättet att komma i kontakt med vårdcentralen är via Hälsa Hemma-appen, där vi svarar på några få minuter. Men om du av någon anledning föredrar att besöka oss på plats så hittar du våra besöksadresser här.

Hur kontaktar jag er om jag har synpunkter eller klagomål?

Om du har klagomål eller synpunkter kan du kontakta klagomålsansvarig.

När jag laddat ner appen står det att ni inte finns i mitt område. Varför?

Hälsa Hemma finns i stora delar av Stockholms- och Göteborgsområdet och öppnar kontinuerligt för nya områden. Misstänker du att vi borde ha ditt postnummer öppet för hembesök, starta ett ärende i Hälsa Hemma-appen så hjälper vi dig.

Kan jag använda appen utan BankID?

Javisst! Om du inte har BankID kan du använda en kod för att komma in i appen. Då behöver du först legitimera dig fysiskt på en av våra kliniker. Sedan kan du använda appen utan problem. 

Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

Jag har problem med appen, kan ni hjälpa mig?

Det kan vara flera olika orsaker till att du upplever tekniska problem med appen. Det är viktigt att du har den senaste versionen av appen installerad, för att allt ska fungera normalt.


Testa följande:

  • Ta bort appen och installera den på nytt.
  • Starta om telefonen/surfplattan.
  • Säkerställ att du har tillräckligt med minne på telefonen/surfplattan – både minne på hårddisken och RAM-minne.

Om vi har en driftstörning i appen kan du läsa om det på vår hemsida.

Har du fortfarande problem? 
Kontakta oss.

Pris och betalning

Vad kostar det?

Hos Hälsa Hemma gäller vanliga patientavgifter enligt regionernas prislistor. Priserna är samma för alla vårdcentraler och frikort gäller.

Textkonversationer i appen är gratis.

Se alla priser här.

Gäller frikort?

Ja, frikort gäller. Vi har vanliga patientavgifter enligt regionernas prislistor.

Hur kan jag betala?

Du kan betala via Swish eller faktura. Våra priser hittar du här.

Kontakta oss i appen om dina specifika frågor som rör betalning, så hjälper vi dig vidare där.

Hittar du inte det du söker?

I Hälsa Hemma-appen får du enkelt kontakt med vårdpersonalen och kan ställa dina frågor.

En av våra leverantörer upplever just nu problem med en av sina tjänster, och det kan påverka möjligheten att logga in i appen. 

Om du har Android, gå till Google Play Store och klicka på “Uppdatera”.

Om du har Apple, följ dessa steg:

  1. Radera Hälsa Hemma-appen
  2. Installera den igen från App Store
  3. När du får meddelande om att det finns en uppdatering – klicka på “Fortsätt”
  4. Vänta i appen tills den flashar till – då kan du logga in som vanligt.

Klicka här för att hitta till appen på Apple App Store eller Google play. Alternativt får du kontakt med vårdpersonalen genom att starta ett ärende här på hemsidan.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.