Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-stockholm-göteborg-skåne-hembesök

Ungas psykiska hälsa

På Hälsa Hemmas mottagning för Ungas Psykiska Hälsa (UPH) hjälper vi barn och föräldrar till barn mellan 6–17 år, som behöver råd och stöd för psykiska besvär. Tjänsten är helt kostnadsfri och du behöver inte lista dig för att få hjälp.

Snabb digital kontakt

Vår mottagning för ungas psykiska hälsa är endast ett knapptryck bort när du behöver hjälp. Du kan enkelt skicka meddelanden och ha videosamtal med oss.

Stöd för barn och förälder

Både barn och förälder kan kontakta oss för att få stöd, råd och behandling för milda till måttliga psykiska besvär.

På uppdrag av Västra Götalandsregionen

Mottagningen för Ungas Psykiska Hälsa är en del av Hälsa Hemma vårdcentral och vi arbetar på uppdrag av Västra Götalandsregionen. Du behöver inte vara listad på vårdcentralen för att få hjälp.

Ungas Psykiska Hälsa – detta kan du få hjälp med

Alla barn och föräldrar till barn mellan 6–17 år kan få hjälp med mild till måttlig psykisk ohälsa på Ungas Psykiska Hälsa (UPH). Hos oss jobbar psykologer, socionom och sjuksköterska, som erbjuder insatser i grupp eller individuellt. Vi kan också hjälpa dig eller ditt barn vidare när ni behöver ett annat stöd än vad vi på UPH kan erbjuda. Vi håller kontakten via text och video i vår app och vid behov kan vi även erbjuda fysiska besök på vår mottagning i Mölndal.

Psykiska besvär

Vi ger dig hjälp och stöd vid olika situationer. Till exempel:

 • Du har svårt att sova.
 • Du är mer ledsen än vanligt.
 • Du upplever ångest, oro eller stress.
 • Du har varit med om en svår situation.
 • Du blir lätt arg eller irriterad.
ungas-psykiska-halsa-uph-ledsen-flicka

Föräldrautbildningar

Vi erbjuder utbildningar med olika teman, för föräldrar till barn mellan 6-12 år och 6-17 år:

Behandling för barn och unga

Vi erbjuder följande behandlingsprogram för dig som är barn eller ungdom:

 • Cool kids – ett behandlingsprogram för ångest och oro, utformat för barn mellan 7-17 år och deras föräldrar.
 • Ångesthjälpen ung – ett KBT-program för ungdomar mellan 13-17 år med mild till måttlig ångest.

Få hjälp på vår UPH-mottagning

 1. Ladda ner appen här.
 2. Logga in med BankID. 
 3. Tryck på starta ärende.
 4. Berätta för oss om din situation

Du får som regel kontakt med oss inom några minuter. Varmt välkommen!

1J3B3134 fix

Detta säger våra användare

ungas-psykiska-hälsa-app-nöjd
5/5

“Helt suveränt att kunna ha det så här. Lätt att kommunicera och även om man chattar känns det personligt. Bästa hittills. 🥰🥰🥰🥰”

Recension på Google Play

vårdcentral-omdöme 2
5/5

“Väldigt enkel app att använda. Behöver inte sitta i telefon och vänta längre. Super bra hjälp och service av Hälsa Hemma.”

Recension på Google Play

ungas psykiska halsa app nojd 2
5/5

”Jättebra! Tog sig tid och gjorde en grundlig undersökning och gav oss möjlighet att få våra frågor besvarade.Engagerade sig och gav oss en plan för hur vi går vidare.”

Recension på Google Play

Ungas psykiska hälsa – vanliga frågor

Vilken besöksadress har ni?

Enklaste sättet att komma i kontakt med oss är via Hälsa Hemma-appen. Men om du av någon anledning föredrar att besöka oss på plats så hittar du vår besöksadress nedan:

Ekenleden 15A
428 36 Kållered

Vad kostar det?

All kontakt med mottagningen för Ungas Psykiska Hälsa är gratis för både barn, ungdomar och deras föräldrar. Vården finansieras av Västra Götalandsregionen.

Kan jag lista mig hos Hälsa Hemma vårdcentral?

Självklart! Vi finns i Göteborgsområdet. Du listar dig via appen, via 1177.se, eller genom en fysisk blankett som du får av oss. Vi guidar dig genom listningen när du installerat appen. 

Är du nyfiken på Hälsa Hemma men vågar ändå inte byta? Läs mer om hur det fungerar att byta vårdcentral.

Du behöver inte vara listad för att få hjälp av vår UPH-mottagning.

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.