Fabian Ruben med Hälsa Hemma bilen i bakgrunden
På uppdrag av Västra Götalandsregionen transparant logotyp

Boka COVID-19-vaccination

Hälsa Hemma vaccinerar självklart mot COVID-19.

Du bokar enkelt en tid som passar dig längre ner på sidan. Vi gör löpande fler tider tillgängliga, ofta en vecka i förväg. Redan 3-4 veckor efter första dosen har kroppen börjat byggt upp ett skydd mot COVID-19.

Innehåll:

Skriv upp dig på reservlistan

Du som skriver upp dig på vår reservlista för Covid-19-vaccin får en preliminär tid för vaccinering som kan komma att ändras. Om en dos är tillgänglig så får du ett sms samma dag som den preliminära tiden.

Läs mer och skriv upp dig här.

Information om dos tre

Sjukhusen ansvarar för att identifiera och informera dig som ingår i de aktuella grupperna och som ska erbjudas en extra vaccindos hos valfri vaccinatör. Du informeras via ett brev som du får hemskickat och som ska tas med till vaccinationstillfället. Brevet fungerar som en “biljett” för dig som omfattas av beslutet. För att du ska kunna vaccineras hos valfri vaccinatör måste brevet från sjukhuset tas med vid vaccinationstillfället.

Den som fått dos tre efter brev från sin specialistmottagning, kan själv boka tid eller uppsöka drop-in för en fjärde dos. Det måste gått minst fyra månader mellan tredje och fjärde dosen.

Alla personer fyllda 18 år, och personer inom LSS kan boka en tredje dos Covid-19-vaccin. Läs mer här och boka din tredje dos här.

Varför ska jag vaccinera mig mot COVID-19?

 

Minska smittspridningen

Att vaccinera sig bidrar till att minska smittspridningen i hela samhället på sikt. Detta är nödvändigt för att vi ska kunna gå tillbaka till våra normala liv.

 

Räddar liv

Även om du själv inte blir sjuk skyddar vaccinationen dig också från att smitta andra i din omgivning.

 

Naturligt immunförsvar

De vaccin som är godkända mot covid-19, skyddar effektivt mot allvarlig sjukdom. Efter en vaccination bygger kroppens immunförsvar upp ett skydd mot COVID-19.

Avbokning

Om du vill avboka en tid för vaccination, klickar du på länken i mailet du fick när du först bokade tiden.

Alternativt kan du kontakta oss i Hälsa Hemma-appen. Ladda ner appen och klicka på ”Starta ärende”. Beskriv vilken tid som ska avbokas så bokar vi av tiden åt dig.

Boka din första dos här

– Alltid gratis
Självklart är vaccination mot COVID-19 helt gratis hos Hälsa Hemma. 

– Vi använder Pfizer
Hälsa Hemma vaccinerar endast med Pfizers vaccin som heter COMIRNATY.

– Alla över 12 år
Vi vaccinerar alla personer över 12 år. För dig 12-15 år behövs vårdnadshavares godkännande innan bokning. Alla 16+ år legitimerar sig enkelt med BankID i vår app, eller vid vaccinationstillfället med giltig legitimation.