Influensa-vaccination i hemmet

Från och med den 9 November 2021 kan alla i riskgrupper få influensavaccin hos Hälsa Hemma helt kostnadsfritt. Du som inte ingår i någon riskgrupp betalar ordinarie pris 230 kr och kan i enlighet med regionens regler vaccinera dig från och med den 22 November.

Du bokar enkelt en tid i Hälsa Hemma-appen så kommer vi hem till dig.

Vilka kan få influensa-vaccinet?

Personer över 65 år

Gravida efter graviditetsvecka 16

Vuxna och barn som är över 6 månader med följande sjukdomar eller tillstånd:

Kronisk lever- eller njursvikt

Kronisk hjärtsjukdom

Diabetes mellitus

Kronisk lungsjukdom, såsom KOL eller astma

Nedsatt immunförsvar

Tillstånd som innebär kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling

Nedsatt lungfunktion

Andra tillstånd som leder till nedsatt lungfunktion eller försämrad hostkraft och sekretstagnation (till exempel extrem fetma, neuromuskulära sjukdomar eller flerfunktionshinder)

Vi vaccinerar dig i hemmet

Hälsa Hemma är en mobil vårdcentral med app och hembesök. För dig som har valt oss som din vårdcentral så kommer vi hem till dig för influensavaccination utan extra kostnad. Om du inte är listad hos oss så bokar du enkelt tid för vaccination på vår fysiska vårdcentral i Mölndal via appen.

Vanliga frågor om influensavaccin

Behöver jag vara listad för att vaccinera mig?

Nej! Du behöver inte vara listad hos Hälsa Hemma för att influensavaccinera dig hos oss. Du som valt Hälsa Hemma som din vårdcentral kan vaccineras hemma hos dig, medan du som valt en annan vårdcentral än Hälsa Hemma är varmt välkommen till vår klinik på Ekenleden i Mölndal för vaccination. Oavsett om du vaccineras i ditt hem eller hos oss på Ekenleden, laddar du enkelt ner appen för att komma igång. Efter du laddat ner Hälsa Hemma-appen, klickar du på ”Starta nytt ärende” och skriver att du vill ta influensavaccinet. Då hjälper våra sköterskor och läkare dig vidare.

Hur fungerar influensavaccination hos Hälsa Hemma?

Med Hälsa Hemma görs din vaccination, precis som alla andra möten med din läkare eller sköterska, i ditt hem. Du bokar tid genom att klicka på ”Starta nytt ärende” i Hälsa Hemma-appen och skriver att du är intresserad av influensavaccin. En sköterska hjälper dig att hitta en tid då vi kommer hem till dig och vaccinerar dig hemma. Observera att hembesök är förbehållet dig som valt Hälsa Hemma som din vårdcentral. 

Du som valt en annan vårdcentral än Hälsa Hemma är varmt välkommen att vaccineras på vår klinik på Ekenleden i Kållered.

Om du valt Hälsa Hemma som din vårdcentral men föredrar att vaccinera dig hos oss på vår klinik i Mölndal, så är det naturligtvis också fullt möjligt.

Hur bokar jag tid för influensavaccination?

För att boka en tid för influensavaccination kontaktar du oss enkelt i Hälsa Hemma-appen. Klicka på ”Starta nytt ärende” och skriv att du vill influensavaccinera dig. Där får du kontakt med våra läkare och sköterskor som hjälper dig vidare.

Steg för steg hur du bokar tid för influensavaccination

Hälsa Hemma är en komplett vårdcentral och del av primärvården i Västra Götalandsregionen. Vi tar ett lika stort vårdansvar och du betalar vanlig patienttaxa när du söker vård hos oss.

2. Starta nytt ärende

Inne i appen klickar du på den stora rosa knappen för att starta ett nytt ärende.

3. Vi hjälper dig

När du har startat ett nytt ärende pratar du med våra läkare och sköterskor som hjälper dig vidare.

Ladda ner appen för att komma igång

Jobba på Hälsa Hemma

Vi expanderar och letar ständigt efter fler kollegor till vårt team. Kolla nedan för att se vilka tjänster som är tillgängliga.

Kontakta oss

Ladda ner appen

Växel: 010-750 07 76 (kl 8.00-17.00)

Verksamhetschef och kontaktperson för klagomål: Fabian Ruben

 

Öppettider
Du möter vårt medicinska team kl 8-17 måndag till fredag, men skriv gärna ett meddelande i appen när som helst på dygnet. Om du behöver akut vård utanför våra öppettider hänvisar vi till Jourcentralen Åby.

Besöksadress
Ekenleden 15A
428 36 Kållered

 

Faktureringsadress
Hälsa Hemma Sverige AB Box 4
FE-35194
737 21 Fagersta

 

Postadress

All post inklusive remisser och medicinsk dokumentation skickas till:

Hälsa Hemma Sverige AB
Serienr 997023
R 799
106 53 Stockholm

Paketleveranser skickas till vår besöksadress.