Doktor Fabian Ruben kliver ut ur Hälsa Hemmas bil.
På uppdrag av Västra Götalandsregionen transparant logotyp

Influensa-vaccination i hemmet

Från och med den 9 November 2021 kan alla i riskgrupper få influensavaccin hos Hälsa Hemma helt kostnadsfritt. Du som inte ingår i någon riskgrupp betalar ordinarie pris 230 kr och kan i enlighet med regionens regler vaccinera dig från och med den 22 November. Du bokar enkelt en tid i Hälsa Hemma-appen så kommer vi hem till dig.

Innehåll:

Startsida     ->    Hjälp och råd     ->     

Influensa-vaccination i hemmet

Vilka kan få influensa-vaccinet?

 • Personer över 65 år
 • Gravida efter graviditetsvecka 16
 • Vuxna och barn som är över 6 månader med följande sjukdomar eller tillstånd:
  • Kronisk lever- eller njursvikt
  • Kronisk hjärtsjukdom
  • Diabetes mellitus
  • Kronisk lungsjukdom, såsom KOL eller astma
  • Nedsatt immunförsvar – Tillstånd som innebär kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling
  • Nedsatt lungfunktion – Andra tillstånd som leder till nedsatt lungfunktion eller försämrad hostkraft och sekretstagnation (till exempel extrem fetma, neuromuskulära sjukdomar eller flerfunktionshinder)

Vi vaccinerar dig i hemmet

Hälsa Hemma är en mobil vårdcentral med app och hembesök. För dig som har valt oss som din vårdcentral så kommer vi hem till dig för influensavaccination utan extra kostnad. Om du inte är listad hos oss så bokar du enkelt tid för vaccination på vår fysiska vårdcentral i Mölndal via appen.

Vanliga frågor:

Behöver jag vara listad för att vaccinera mig?

Nej! Du behöver inte vara listad hos Hälsa Hemma för att influensavaccinera dig hos oss. Du som valt Hälsa Hemma som din vårdcentral kan vaccineras hemma hos dig, medan du som valt en annan vårdcentral än Hälsa Hemma är varmt välkommen till vår klinik på Ekenleden i Mölndal för vaccination. Oavsett om du vaccineras i ditt hem eller hos oss på Ekenleden, laddar du enkelt ner appen för att komma igång. Efter du laddat ner Hälsa Hemma-appen, klickar du på ”Starta nytt ärende” och skriver att du vill ta influensavaccinet. Då hjälper våra sköterskor och läkare dig vidare.

Hur fungerar influensavaccination hos Hälsa Hemma?

Med Hälsa Hemma görs din vaccination, precis som alla andra möten med din läkare eller sköterska, i ditt hem. Du bokar tid genom att klicka på ”Starta nytt ärende” i Hälsa Hemma-appen och skriver att du är intresserad av influensavaccin. En sköterska hjälper dig att hitta en tid då vi kommer hem till dig och vaccinerar dig hemma. Observera att hembesök är förbehållet dig som valt Hälsa Hemma som din vårdcentral. 

Du som valt en annan vårdcentral än Hälsa Hemma är varmt välkommen att vaccineras på vår klinik på Ekenleden i Kållered.

Om du valt Hälsa Hemma som din vårdcentral men föredrar att vaccinera dig hos oss på vår klinik i Mölndal, så är det naturligtvis också fullt möjligt.

Hur bokar jag tid för influensavaccination?

För att boka en tid för influensavaccination kontaktar du oss enkelt i Hälsa Hemma-appen. Klicka på ”Starta nytt ärende” och skriv att du vill influensavaccinera dig. Där får du kontakt med våra läkare och sköterskor som hjälper dig vidare.

Publicerad

Så här möter du läkaren

Hälsa Hemma tar totalt vårdansvar och du betalar vanlig patienttaxa när du söker vård hos oss.

1. Ladda ner appen.
Med några klick laddar du ner appen på App Store eller Google Play

2. Starta nytt ärende.
Väl inne i appen klickar du på den stora rosa knappen ”Starta nytt ärende”.

3. Möt din läkare i appen. 
Med ett klick startar du en konversation i appen. Våra läkare eller sköterskor svarar snabbt, oftast inom 10 minuter.

Ladda ner appen för att träffa läkaren

Här erbjuder vi hembesök

Hälsa Hemma är del av primärvården i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen. Du väljer Hälsa Hemma som vilken annan vårdcentral som helst. Vi gör hembesök i Stockholms- och Göteborgsområdet.