Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-hälsa-hemma-hembesök

TBE-vaccin inför fästingsäsongen

fästingbett-tbe-vaccin

Varför TBE-vaccineras?

Det är inte långt kvar till våren, vilket innebär att fästingsäsongen snart är här. Tyvärr kan fästingar orsaka flera sjukdomar, bland annat TBE. Fästingarna är som mest aktiva mellan mars och september. Därför rekommenderar vi att du vaccinerar dig mot TBE. 

Vem kan vaccineras sig mot TBE och hur ofta ska man ta TBE-vaccin?

Alla personer över ett år kan vaccinera sig mot TBE. Den som är över 50 år får oftast fem doser vaccin och den som är under 50 år får oftast fyra doser. Utöver detta rekommenderas att ta en påfyllnadsdos vart femte år. En vaccination kostar 350 kr. Här kan du läsa mer om TBE.

tbe-vaccin-goteborg-stockholm-fasting

Hur får jag TBE-vaccin av Hälsa Hemma?

Självklart vaccinerar vi dig i hemmet, så länge du bor inom vårt hembesöksområde. Starta ett ärende i Hälsa Hemma-appen, så får du hjälp.

PS. Passa på att vaccinera flera i familjen samtidigt. Vi hörs i Hälsa Hemma-appen.

Senaste artiklar

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.