Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-stockholm-göteborg-skåne-hembesök

Vårdval BVC och vårdcentral – vi reder ut skillnaden

Att välja BVC och att lista sig på en vårdcentral är två olika val i Region Stockholm. Detta kan skapa förvirring – vi förstår! Därför vill vi hjälpa dig genom att kort reda ut skillnaderna och berätta hur det fungerar.

👧🏻 BVC eller vårdcentral? Två separata val i Region Stockholm

BVC (Barnavårdscentralen) följs ditt barn genom uppväxten, med hälsoundersökningar och vaccinationer – upp till och med 6 års ålder. Om barnet blir sjuk ska du dock främst söka vård på vårdcentralen där barnet är listat. 

Du som bor i Stockholm ska alltså göra två olika val för ditt barn:

  1. Lista barnet på en BVC – som gör hälsokontroller och vaccinationer genom uppväxten.
  2. Lista barnet på en vårdcentral – som hjälper barnet vid bland annat sjukdom.

Det är så klart enklast på flera sätt att välja samma BVC och vårdcentral för ditt barn – när det går. Hos Hälsa Hemma passar detta utmärkt! 🙂

👩🏼‍⚕️Så fungerar Hälsa Hemma BVC

  • Snabb och enkel kontakt med din BVC-sköterska
  • Alla BVC-kontroller hemma hos dig
  • En del av primärvården i Region Stockholm

Alla kontroller och kontakter är givetvis kostnadsfria.

📱Så väljer du BVC respektive vårdcentral för ditt barn på Hälsa Hemma

  1. Lägg till ditt barn i Hälsa Hemma-appen via menyn “Min Hälsa”.
  2. Följ instruktionerna för att lista ditt barn på Hälsa Hemma Vårdcentral. 
  3. När du har lagt till barnet kan du sedan lista det på Hälsa Hemma BVC via menyn “Min hälsa”. 
  4. Klicka på barnet och tryck sedan på “BVC”. Följ instruktionerna.

Väljer du Hälsa Hemma BVC och Hälsa Hemma Vårdcentral för ditt barn, får du samma enkla kontakt med oss direkt i Hälsa Hemma-appen – oavsett om det gäller hälsokontroller, vaccinationer eller sjukdom.

Har du frågor är du varmt välkommen att skriva till oss i Hälsa Hemma-appen.

Om du hellre föredrar är du välkommen till vår BVC i Solna på Visionsgatan 22.

Senaste artiklar

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.