Tekniska problem med appen? Läs mer & få hjälp

vårdcentral-hälsa-hemma-hembesök
bvc-hembesok-lakare-barn-vardcentral

BVC med hembesök

Hälsa Hemma är en vårdcentral och BVC med hembesök. Vi är en komplett barnavårdcentral (BVC) fast i hemmet – den tryggaste platsen för dig som nybliven förälder. Hälsa Hemma är del av primärvården i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen.

Våra BVC-medarbetare

Fabian Ruben

Fabian
Ruben

BVC-läkare

AnnaLisa Ask 500px

AnnaLisa
Ask

BVC-sjuksköterska

Christian Fogelberg

Christian Fogelberg

Distrikts- och Barnsjuksköterska

Detta kan Hälsa Hemma BVC hjälpa dig med

Hälsa Hemma följer det nationella programmet för BVC och hjälper dig med alla regelbundna kontroller och vaccinationer. Självklart finns vi vid din sida för att svara på de frågor som uppstår för dig som förälder. Med Hälsa Hemma har du barnavårdscentralen i handen, i fickan och i hemmet. 

Stöd och råd – på få minuter

Som förälder är det en viktig trygghet att få stöd och råd från en erfaren barnsjuksköterska. När vi inte möter dig och ditt barn hemma hos er, finns din barnsjuksköterska några knapptryck bort. Genom appen skickar du lätt bilder och video av ditt barn om du är orolig över något, eller om du har frågor. 

Hälsoundersökning och BVC via hembesök

Enligt det svenska programmet för BVC görs ett antal hälsokontroller under ditt barns uppväxt. Din BVC-sjuksköterska undersöker ditt barn och kontrollerar att all utveckling ser normal ut. Som en del av det offentliga vårdvalet i Västra Götalandsregionen och i Region Stockholm sker alla besök hemma hos dig kostnadsfritt. Hälsa Hemma kombinerar traditionell vård med modern teknik. Det gör det möjligt för oss att erbjuda effektiv vård i hemmet och genom vår app – utan hållhakar.

app-hembesök-bvc
bvc-hembesök-läkare-vård-bebis

Nyfödd

När du valt Hälsa Hemma BVC och kommit tryggt hem efter förlossningen tar vi kontakt med dig via appen. BVC-sjuksköterskan kommer hem till dig så snart du är redo för det. Första träffen sker efter någon vecka. 

Föräldrautbildning

Som nybliven eller blivande förälder är det vanligt med många frågor. Förutom det stöd du får via hembesök och i appen kan du också få en föräldrautbildning. Din BVC-sjuksköterska går då igenom olika saker, så som anknytningen till ditt barn, hälsa under graviditeten och livet med ett nyfött barn. Självklart anpassar vi detta efter dina behov.

Detta säger våra användare

Recension 1

Marianne S.

5/5

“Er BVC-sköterska kom hem till mig och vägde och mätte Elliot. Rekommenderar Hälsa Hemma till alla jag möter!”

bvc-vårdcentral-kvinna

Lovisa

5/5

“Så seriösa och fantastiska personer som jobbar här. Inlyssnande och trevliga. Rekommenderar! Superskönt också att de kommer hem, särskilt med barnen som får träffa läkaren/BVC i en trygg miljö istället för orolig sjukhusmiljö.”

Omdöme-BVC-vårcentral

Elin

5/5

“Det fungerar väldigt bra att ha barnen listade på Hälsa Hemma vårdcentral. Är det inte akuta problem kan de vara i skolan tills läkaren kommer. Eller du får snabb hjälp i chatten och svar på dina frågor. “

Vanliga frågor om BVC & hembesök

Hur kan BVC vara gratis?

Hälsa Hemma vårdcentral och BVC är en del av det offentliga vårdvalet i Västra Götalandsregionen och i Region Stockholm. 

Hur kontaktar jag min BVC-sjuksköterska?

Via Hälsa Hemma-appen möter du enkelt din BVC-sjuksköterska, där du får svar på några få minuter.

 

 

Var finns Hälsa Hemma BVC?

Vi erbjuder BVC med hembesök i Västra Götalandsregionen och i Region Stockholm. Vi har lokal i Mölndal och i Solna om du föredrar det, men de föräldrar som väljer Hälsa Hemma gör det normalt för att få besök i hemmet.

Vad förväntas av mig som förälder?

Ingenting, våra BVC-sjuksköterskor har med sig all nödvändig utrustning vid varje hembesök.

Vilka vaccinationer erbjuder ni?

Hälsa Hemma gör alla rekommenderade vaccinationer av ditt barn direkt i hemmet. Läs mer om vaccinationer här.

Steg för steg hur du listar dig och ditt barn

1. Ladda ner appen via App Store eller Google Play

2. Registrera dig i appen

3. Klicka på knappen ”Lägg till barn”

4. Gå till 1177.se och välj Hälsa Hemma som din barnavårdscentral

Läs steg för steg här.

Ladda ner appen för att boka din tid

Du får snabb kontakt och bokar direkt i appen. Sedan kommer vi hem till dig – helt kostnadsfritt.
bvc-hembesok-barnavardcentral-hemma

Se om vi kommer till ditt område

© Hälsa Hemma | Cookies | Integritetspolicy

Jobba på Hälsa Hemma

En av våra leverantörer upplever just nu problem med en av sina tjänster, och det kan påverka möjligheten att logga in i appen. 

Om du har Android, gå till Google Play Store och klicka på “Uppdatera”.

Om du har Apple, följ dessa steg:

  1. Radera Hälsa Hemma-appen
  2. Installera den igen från App Store
  3. När du får meddelande om att det finns en uppdatering – klicka på “Fortsätt”
  4. Vänta i appen tills den flashar till – då kan du logga in som vanligt.

Klicka här för att hitta till appen på Apple App Store eller Google play. Alternativt får du kontakt med vårdpersonalen genom att starta ett ärende här på hemsidan.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.