influensavaccin-äldre-vård

Influensavaccination

Riskerar du att bli allvarligt sjuk av influensa?
Då kan du boka vaccination från 8 november. Andra kan boka från vecka 47.

Vem bör vaccinera sig?

Du har större risk att bli allvarligt sjuk och bör vaccinera dig om du är 65 år och äldre, gravid, eller barn över 6 månader med:

  • kronisk hjärtsjukdom
  • kronisk lungsjukdom, till exempel KOL och svår/instabil astma
  • nedsatt lungfunktion eller försämrad hostkraft, orsakad av till exempel extrem fetma, neuromuskulär sjukdom eller flerfunktionshinder
  • kronisk leversvikt eller njursvikt
  • diabetes typ 1 och 2
  • kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling

Om du tillhör någon av grupperna ovan är vaccinationen gratis.
Influensavaccination av riskgrupper påbörjas tisdagen den 8 november 2022.

Från vecka 47 kan övriga personer erbjudas vaccination mot influensa, som kostar 240 kr i Västra Götalandsregionen och 349 kr i Region Stockholm. 

Detta säger våra användare

vårdcentral-omdöme 1
5/5

”Grym vårdcentral som verkligen sätter patienten i främsta rummet. Bra service och tillgänglighet. Lyx att de kommer hem till den sjuke istället för tvärtom!”

Recension på Google Play

vårdcentral-omdöme 2
5/5

”Väldigt enkel app att använda. Behöver inte sitta i telefon och vänta längre. Super bra hjälp och service av Hälsa Hemma.”

Recension på Google Play

5/5

”Effektiv och snabb läkarkontakt. Besökte mig när jag behövde ta prover. Har inget illa alls att säga om Hälsa Hemma. Det är en lättnad att kunna få kontakt med läkare fort när det är något.”

Recension på Google Play

Här erbjuder vi hembesök

Hälsa Hemma är del av primärvården i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen. Du väljer oss som vilken annan vårdcentral som helst. Vi gör hembesök i området du ser på kartan.

Hälsa Hemma vårdcentral

Hälsa Hemma är en innovativ vårdcentral som kombinerar digitala möten med hembesök. Hos oss får du trygg och snabb vård via vår app. När du behöver ta prover eller göra undersökningar som kräver ett fysiskt möte, då kommer vi hem till dig.

Du får oftast kontakt med oss på några få minuter i appen, där vi tillsammans planerar din vård. Varmt välkommen till Hälsa Hemma!

Doktor Fabian Ruben undersöker en patient.