Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-stockholm-göteborg-skåne-hembesök
influensavaccination-hemma-skoterska-vardcentral

Dags för influensavaccination

Du får snabb kontakt med oss genom Hälsa Hemma-appen, där vi bokar tid för vaccination. Vanliga patientavgifter och frikort gäller.

Vem bör vaccinera sig?

Information om riskgrupper

Riskgrupper som rekommenderas årlig vaccination mot säsongsinfluensa:

 • Alla personer som är 65 år och äldre (fyller 65 år innevarande år)
 • Alla gravida efter graviditetsvecka 12. För de gravida som har en ytterligare riskfaktor enligt listan nedan kan vaccination ske även före graviditetsvecka 13
 • Alla personer från 6 månader med följande sjukdomar, diagnoser eller tillstånd:
  • Kronisk hjärt- och kärlsjukdom inklusive stroke
  • Kronisk lungsjukdom, såsom KOL och svår eller instabil astma.
  • Andra diagnoser eller tillstånd som leder till nedsatt lungfunktion eller försämrad hostkraft och sekretstagnation (till exempel extrem fetma, neuromuskulära sjukdomar eller en flerfunktionsnedsättning).
  • Kronisk lever- eller njursvikt.
  • Diabetes mellitus typ 1 och 2.
  • Tillstånd som innebär kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av sjukdom eller behandling inklusive personer med Downs syndrom
 • Utöver dessa grupper kan en individuell bedömning göras

Du som inte tillhör en riskgrupp

Är du frisk och tillhör inte någon riskgrupp? Då är du välkommen att vaccinera dig på en våra kliniker. Kontakta oss i Hälsa Hemma-appen för bokning, så hjälper vi dig.

 

Ladda ner appen och boka tid.

 

Om du har större risk för att bli allvarligt sjuk bör du vaccinera dig. För den som tillhör någon av riskgrupperna ovan är vaccinationen gratis och vi gör vaccinationen hemma hos dig.

Influensavaccination av riskgrupper påbörjas tisdagen den 7 november 2023. Du kan få påfyllnadsdos av vaccin mot covid 19 samtidigt.

influensavaccin-äldre-vård

Om du vill boka tid på kliniken i Kållered kan du se lediga tider här.

Detta säger våra användare

omdöme-hälsa-hemma
5/5

“Snabb digital kontakt och ett bemötande som fick mig att känna mig trygg. Fick snabbt en tid för undersökning och även på plats ett proffesionellt bemötande. Snabb återkoppling.”

Recension på Vården.se

vardcentral-omdome-6
5/5

“Det bästa som hänt sjukvården på länge – de kommer hem till dig. Samma läkare och personal varje gång! Rekommenderas varmt.”

Recension på Trustpilot

omdöme-hälsa-hemma
5/5

“Lättillgängligt, proffsigt, personligt, tryggt och med stort hjärta! Så himla nöjd med att jag och min son har er som VC. Det är så här alla vårdcentraler borde fungera. Ni levererar!!”

Recension på Vården.se

Ladda ner appen idag

Det är gratis att skriva till oss.

Se om vi kommer till ditt område

Varför välja en smart vårdcentral?

Snabb digital kontakt

Textmeddelanden och videomöte – vi finns alltid tillgängliga i din ficka.

Din egen läkare

Du får en enkel vård genom att ha din egen läkare och sköterska.

Besök där du är

Vi kommer till ditt hem eller arbetsplats när vi behöver träffas fysiskt.

Vanliga patientavgifter och frikort gäller. Gör som tusentals andra och välj Hälsa Hemma som din vårdcentral. 

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.