Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-stockholm-göteborg-skåne-hembesök
ÖVERVIKT & FETMA:

Revolutionerande behandling

Är du trött på att alltid skämmas när du ställer dig på vågen? Vi skräddarsyr behandlingar mot övervikt och fetma baserat på dina behov – till vanliga patientavgifter.

Banbrytande läkemedel

Nya tidens läkemedel mot övervikt och fetma förändrar spelplanen. Saxenda (Liraglutid) och Ozempic (Semaglutide) har hjälpt miljoner med överviktsproblem.

medicin-overvikt-tablett

Detta är en revolution. I framtiden tror jag att vi kommer att ha mycket mindre mediciner mot högt blodtryck, blodfettsänkande läkemedel samt bypassoperationer.

– Dr. Fabian Ruben, specialist i allmänmedicin

lakare app hembesok fabian jpg
BMI-kalkylator

Räkna ut ditt BMI

Fyll i uppgifterna nedan.

Ange din längd här:
cm

Ange din vikt här:
kg

Ditt BMI kommer att visas här.

bmi-kalkylator-overvikt-fetma

Snabb digital kontakt

Skriv meddelanden och ha videosamtal om din övervikt / fetma.

Skräddarsydd behandling

Vi har dietist och läkare som tar fram en behandlingsplan som passar dig.

Fysisk undersökning

Om vi behöver ta prover eller undersöka dig fysiskt träffas vi där du är.

“Har ALDRIG fått så här bra och smidig vård. Det känns som en vårdcentral i en drömvärld. Jag känner mig alltid trygg när jag vet att jag har hjälp bara några knapptryck från mig 🤩”

hjarta-recension-vardcentral

Skräddarsydd behandling mot övervikt

  • Digitalt möte med dietist i Hälsa Hemma-appen
  • Hälsokontroll med olika prover – hemma hos dig
  • Medicinsk behandling efter samlad bedömning av läkare

Din behandlingsplan kan inkludera: mediciner, kostråd, fysisk aktivitet, råd för sömn och stress.

app-hembesok-lakare

Ladda ner appen idag

Det är gratis att skriva till oss.

Se om vi kommer till ditt område

Behandling av övervikt & fetma – så fungerar det

Hur fungerar medicinerna mot övervikt?

En medicin mot övervikt har följande effekter:

  • stänger av hungerkänslan
  • gör att maginnehållet rör sig långsammare
  • ökar den mängd insulin som bukspottkörteln frisätter som svar på intag av mat, vilket bidrar till att hålla blodsockret under kontroll. 

Vanliga biverkningar:

  • Förstoppning
  • Illamående.
  • Huvudvärk.

De är oftast övergående. Vi höjer dosen sakta över ett par veckor för att minska risken för biverkningar. 

Viktigt att känna till: Aktuella läkemedel mot fetma och övervikt går inte på högkostnadsskydd, och är därmed inte förmånsberättigade. Det finns inte idag några receptfria läkemedel mot fetma. 

Hur fungerar en hälsokontroll?

Vi gör typiskt följande:

Blodtrycksmätning
Vi mäter ditt blodtryck för att kontrollera att det inte ligger för högt. Högt blodtryck kan orsaka bland annat stroke och hjärtinfarkt.

Blodprover
Vi kontrollerar blodprov som olika blodsalter, blodfetter, njurvärden, blodsocker, samt andra prover som du behöver ta.

Du får sedan en individuell hälsorapport.

I vilket område finns ni?

Gör ett sök här för att se om vi kan komma till ditt område.

Vad kostar det?

Textkonversationer i appen är gratis. För fysisk vård gäller vanlig vårdcentralstaxa för hembesök, enligt Västra Götalandsregionens prislista. Priserna är samma för alla vårdcentraler. 

Klicka här för att se alla priser.

Aktuella läkemedel mot fetma och övervikt går inte på högkostnadsskydd, och är därmed inte förmånsberättigade.

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.