Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

Byta vårdcentral i Göteborg –
guide till att lista sig

Undrar du hur du kan byta vårdcentral i Göteborg? Det kan verka krångligt för vissa, men processen behöver inte alls vara svår eller komplicerad.

I denna guide kommer vi att visa dig steg för steg hur du kan byta till Hälsa Hemma vårdcentral – en ny innovativ vårdcentral i Göteborg som många nöjda personer redan har valt. Hos oss får du snabb digital hjälp i appen och hembesök när vi behöver träffas fysiskt.

byta-vårdcentral-göteborg-halsa-hemma

Varför välja en smart vårdcentral?

Snabb digital kontakt

Textmeddelanden och videomöte – vi finns alltid tillgängliga i din ficka.

Din egen läkare

Du får en enkel vård genom att ha din egen läkare och sköterska.

Besök där du är

Vi kommer till ditt hem eller arbetsplats när vi behöver träffas fysiskt.

Vanliga patientavgifter och frikort gäller. Gör som tusentals andra och välj Hälsa Hemma som din vårdcentral. 

Varför byta vårdcentral i Göteborg?

byta-vårdcentral-läkare-hembesök-stockholm-göteborg

Det finns flera skäl till att man överväger att byta vårdcentral i Göteborg. Kanske har du nyligen flyttat hit, eller du har upplevt att den vård du fått tidigare inte har varit tillfredsställande? För många som redan har valt att lista sig hos Hälsa Hemma, handlar det bland annat om att de hos oss får enklare och snabbare kontakt med sin vårdcentral. Oavsett din anledning, kan du enkelt byta vårdcentral i Göteborg genom att följa de steg som beskrivs nedan.

Så här byter du till Hälsa Hemma vårdcentral – steg för steg 

  1. Öppna 1177.se på din telefon och klicka på logga in.
  2. Klicka på BankID.
  3. Klicka på ”Öppna BankID” och identifiera dig med BankID.
  4. Scrolla ner till Vårdval och tryck på ”Välj/ändra vårdval”. Om du ska lista ett barn på Hälsa Hemma, välj då först barnet under ”Agera ombud”.
  5. Välj ”Vårdcentral” och ”Mölndal”. Tryck sedan på sök.
  6. Scrolla ner till Hälsa Hemma Vårdcentral och tryck där.
  7. Kryssa i ”Jag godkänner villkoren” och tryck på ”Byt mottagning”.

Hälsa Hemma-appen guidar dig även rätt för att du enkelt ska kunna byta vårdcentral.

Möt oss i appen​

Starta ett ärende i Hälsa Hemma-appen och beskriv vad du behöver hjälp med.

Svar på 10 minuter​

Du får oftast kontakt med vårdpersonalen på under 10 minuter.

Besök hos dig

Din läkare och sköterska kommer hem till dig för max 300 kr när vi behöver mötas fysiskt.

Se om vi kommer till ditt område

Detta säger våra användare

4,9

5/5
varden.se betyg vårdcentral
Recension-vardcentral
5/5

“Snabb digital kontakt och ett bemötande som fick mig att känna mig trygg. Fick snabbt en tid för undersökning och även på plats ett proffesionellt bemötande. Snabb återkoppling.”

Recension på Vården.se

omdöme-hälsa-hemma
5/5

“Det bästa som hänt sjukvården på länge – de kommer hem till dig. Samma läkare och personal varje gång! Rekommenderas varmt.”

Recension på Trustpilot

omdöme-hälsa-hemma
5/5

“Lättillgängligt, proffsigt, personligt, tryggt och med stort hjärta! Så himla nöjd med att jag och min son har er som VC. Det är så här alla vårdcentraler borde fungera. Ni levererar!!”

Recension på Vården.se

Några av våra duktiga medarbetare

Specialist i Allmänmedicin

Leg. läkare

Distriktssköterska

Leg. läkare

Distrikts- och BVC-sköterska

Diabetessjuksköterska

Vanliga frågor om att byta vårdcentral i Göteborg

Hur ofta kan jag byta vårdcentral?

Du kan byta vårdcentral i Göteborg upp till två gånger per år, med mindre det finns särskilda skäl för att byta fler gånger.

Hur lång tid tar det att byta vårdcentral?

Det tar bara några minuter att genomföra själva bytet. Oftast kan din nya vårdcentral se att du har bytt inom 24 timmar. När du har fått bekräftelsen är du officiellt listad på din nya vårdcentral.

Vad händer med min medicinska journal när jag byter vårdcentral?

När du byter vårdcentral kan det vara så att vårdpersonalen inte alltid har tillgång till dina tidigare journaler. För att din nya vårdcentral ska kunna se dessa, måste du ge ditt godkännande. I Hälsa Hemma-appen kan du enkelt ge detta samtycke.

Måste jag personligen besöka den nya vårdcentralen för att byta?

Nej, du behöver oftast inte besöka din nya vårdcentral för att byta. Om du har BankID kan du genomföra bytet via 1177. Saknar du BankID kan vi skicka hem en listningsblankett till dig. Kontakta oss i Hälsa Hemma-appen så hjälper vi dig med det.

Är det kostnadsfritt att byta vårdcentral i Göteborg?

Ja, det är helt kostnadsfritt att byta vårdcentral. Du behöver inte betala något för att lista dig på en ny vårdcentral.

Behöver jag lista mig för att använda Hälsa Hemma vårdcentral?

Vi kan hjälpa dig digitalt med många medicinska ärenden utan att du behöver lista dig, men vi gör typiskt bara hembesök hos våra listade patienter. Detta för att vi ska kunna ge god, kontinuerlig vård där läkaren känner sina patienter.

Men ladda gärna ner appen och ta kontakt med våra läkare eller sköterskor, det kostar ingenting och du behöver alltså inte lista dig för att ha digital kontakt.

Appen hittar du här: https://halsahemma.se/app

Vad menas med att lista sig?

Vårdvalet instiftades i Sverige 2009 och ger dig rätt att själv välja vårdcentral. Detta ger dig rätten att själv välja din vårdcentral. Du och din familj söker hjälp på den vårdcentral ni tillhör när ni behöver vård. Att lista sig på en vårdcentral innebär i praktiken att den vårdcentralen tar ett helhetsansvar för din hälsovård. Hos Hälsa Hemma förenklar vi denna process och din vårdkontakt genom att erbjuda enkel och snabb kommunikation via vår app, var du än befinner dig.

Hittar du inte det du söker? Se alla vanliga frågor här.

Vi hoppas att denna guide har gett dig den information du behöver för att känna dig trygg i ditt beslut att byta vårdcentral i Göteborg. Om du har ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att få välkomna dig till Hälsa Hemma!

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.