Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-stockholm-göteborg-skåne-hembesök

Digitala lunch-föreläsningar om ungas psykiska hälsa

Att vara förälder bjuder på en hel del utmaningar i vardagen. Hälsa Hemmas mottagning för Ungas Psykiska Hälsa finns här för att stötta dig och ditt barn.

Om lunchföreläsningarna

Vårdval Vårdcentral

Du som är förälder till barn mellan 6–17 år kan delta i våra digitala lunchföreläsningar, där du får praktiska tips till hur du kan stärka relationen till ditt barn, samt att främja den mentala hälsan. 

Föreläsningarna arrangeras av mottagningen för Ungas Psykiska Hälsa på Hälsa Hemma och hålls digitalt varje vecka under lunchtid, kl. 12–13. 

Teman

Föreläsningarna om depression och självkritik bland unga samt oro och ångest hos barn är nu i gång. De andra startar inom kort.

digital lunchforelasning uph foraldrar barn

Är du intresserad av att delta?

Du deltar i våra praktiska lunchföreläsningar helt kostnadsfritt. 

Tryck på knappen nedan för att boka. 

Kalendern uppdateras med nya tider och föreläsningar.

Föreläsning om depression och självkritik bland unga

depression-sjalvkritik-unga

Denna föreläsning med psykolog Oscar Damberg handlar om depression och självkritik bland unga​, där du får lära dig om hur du kan stötta ditt barn samt vilken vidare hjälp du kan få.

Följande frågor kommer att tas upp:

  • Varför har vissa barn och unga svårt med depression eller självkritik?
  • Hur kan vi stötta barn med depression och självkritik?
  • När ska man söka vård?

Du får tips till resurser och övningar. Det blir även tid för att ställa frågor. Föredraget hålls på onsdagar, kl. 12–13.

Kalendern uppdateras med nya tider och föreläsningar.

Föreläsning om oro och ångest hos barn

uph-ungas-psykiska-halsa-flicka-telefon

Denna föreläsning med psykolog Viktor Kaiser handlar om oro och ångest hos barn, där du får lära dig om hur du kan stötta ditt barn samt vilken vidare hjälp du kan få.

Följande frågor kommer att tas upp:

  • Vad är oro och ångest?
  • Hur brukar det visa sig hos barn?
  • Hur kan vi hjälpa barn att besväras mindre av ångest?

Du får tips för vidare läsning och övningar. Det blir även tid för att ställa frågor om oro/ångest hos barn. Föredraget hålls på torsdagar, kl. 12–13.

Kalendern uppdateras med nya tider och föreläsningar.

Våra föreläsare

Detta säger andra om Hälsa Hemma

ungas-psykiska-hälsa-app-nöjd
5/5

“Helt suveränt att kunna ha det så här. Lätt att kommunicera och även om man chattar känns det personligt. Bästa hittills. 🥰🥰🥰🥰”

Recension på Google Play

vårdcentral-omdöme 2
5/5

“Väldigt enkel app att använda. Behöver inte sitta i telefon och vänta längre. Super bra hjälp och service av Hälsa Hemma.”

Recension på Google Play

ungas psykiska halsa app nojd 2
5/5

”Jättebra! Tog sig tid och gjorde en grundlig undersökning och gav oss möjlighet att få våra frågor besvarade.Engagerade sig och gav oss en plan för hur vi går vidare.”

Recension på Google Play

Anmäl dig och säkra din plats

Föreläsningarna är kostnadsfria. Tryck på knappen nedan för att anmäla dig.

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.