Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-stockholm-göteborg-skåne-hembesök

Ungas psykiska hälsa – digitalt stöd för föräldrar

På Hälsa Hemmas mottagning för Ungas Psykiska Hälsa (UPH) hjälper vi barn och föräldrar till barn mellan 6–17 år, som behöver råd och stöd för psykiska besvär. Tjänsten är digital och helt kostnadsfri för dig som är bosatt i Sverige. Du behöver inte vara listad för att söka hjälp.

Snabb digital kontakt

Vi är endast ett knapptryck bort när du behöver hjälp. Skicka meddelanden och ha videosamtal.

ungas-psykiska-halsa-app-psykolog

Stöd för barn och förälder

Både barn och föräldrar kan kontakta oss för att få stöd, råd och behandling för olika psykiska besvär.

Vårdval Vårdcentral
Mottagningen för Ungas Psykiska Hälsa är en del av Hälsa Hemma vårdcentral. Hos oss jobbar psykologer, socionom, sköterska och läkare vid behov. Vi erbjuder behandling både individuellt och i grupp. Du håller kontakten med oss digitalt via vår app. 

Så här får du hjälp

 

Psykiska besvär

Hos oss får du hjälp och stöd till att hantera ditt barn som har tillfälligt nedsatt psykisk hälsa, till exempel när barnet:

 • har svårt att sova.
 • är mer ledsen än vanligt.
 • upplever ångest, oro eller stress.
 • har varit med om en svår situation.
 • blir lätt arg eller irriterad.
ungas-psykiska-halsa-uph-ledsen-flicka
ungas-psykiska-halsa-uph-foraldrautbildning

Föräldrautbildningar

Som förälder till barn mellan 6-17 år erbjuder vi dig utbildning inom olika teman:

 • Digitala lunch-föreläsningar –  föreläsningar med olika relevanta teman.
 • Affekt – för föräldrar med känslostarka barn, om att förebygga och hantera konflikter.
 • Hantera oro – om förståelse, bemötande och hur man kan stödja sitt oroliga barn.
 • ABC (Alla barn i centrum) – om att fördjupa relationen mellan förälder och barn.
 • Cool kids – ett behandlingsprogram för ångest och oro, utformat för barn mellan 7-17 år och deras föräldrar.

Få hjälp på vår UPH-mottagning

 1. Ladda ner appen här.
 2. Logga in med BankID. 
 3. Tryck på starta ärende.
 4. Berätta för oss om din situation

Du får som regel kontakt med oss inom några minuter. Varmt välkommen!

1J3B3134 fix

Delta i en digital lunchföreläsning

Detta säger våra användare

ungas-psykiska-hälsa-app-nöjd
5/5

“Helt suveränt att kunna ha det så här. Lätt att kommunicera och även om man chattar känns det personligt. Bästa hittills. 🥰🥰🥰🥰”

Recension på Google Play

vårdcentral-omdöme 2
5/5

“Väldigt enkel app att använda. Behöver inte sitta i telefon och vänta längre. Super bra hjälp och service av Hälsa Hemma.”

Recension på Google Play

ungas psykiska halsa app nojd 2
5/5

”Jättebra! Tog sig tid och gjorde en grundlig undersökning och gav oss möjlighet att få våra frågor besvarade.Engagerade sig och gav oss en plan för hur vi går vidare.”

Recension på Google Play

Vanliga frågor

Hur fungerar det att få hjälp digitalt?

Du kontaktar oss i appen och beskriver vad du behöver hjälp med. Sedan tar vi fram en plan för hur vi bäst kan hjälpa dig och ditt barn. En sådan plan kan inkludera videosamtal, textmeddelanden, samtal i grupp eller individuellt – med eller utan ditt barn. Tjänsten är kostnadsfri för dig som är bosatt i Sverige. Du kan ställa fler frågor till oss i appen. Varmt välkommen!

Vilken besöksadress har ni?

Enklaste sättet att komma i kontakt med oss är via Hälsa Hemma-appen. Men om du av någon anledning föredrar att besöka oss på plats så hittar du vår besöksadress nedan:

Ekenleden 15A
428 36 Kållered

Vad kostar det?

All kontakt med mottagningen för Ungas Psykiska Hälsa är gratis för både barn, ungdomar och deras föräldrar. Vården finansieras av Västra Götalandsregionen.

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.