Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-stockholm-göteborg-skåne-hembesök

Drop-in vårdcentral – snabb digital kontakt

Hälsa Hemma är din drop-in vårdcentral där du får snabb hjälp och en personlig vård i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund. I vår app får du tillgång till din egen läkare och sköterska. När vi behöver träffas fysiskt kommer vi hem till dig på hembesök. Att få vård har aldrig varit enklare! Textkonversationer i appen är gratis.

drop-in-vardcentral-stockholm-goteborg-lakare

Varför välja en smart vårdcentral?

Snabb digital kontakt

Textmeddelanden och videomöte – vi finns alltid tillgängliga i din ficka.

Din egen läkare

Du får en enkel vård genom att ha din egen läkare och sköterska.

Besök där du är

Vi kommer till ditt hem eller arbetsplats när vi behöver träffas fysiskt.

Vanliga patientavgifter och frikort gäller. Gör som tusentals andra och välj Hälsa Hemma som din vårdcentral. 

Så här fungerar Hälsa Hemma drop-in vårdcentral

drop-in-vardcentral-lakare

Hälsa Hemma är vårdcentralen med snabb digital drop-in och sedan hembesök när vi behöver träffas fysiskt. Du slipper att spendera tid i ett väntrum där bakterier och virus kan spridas. Oavsett var du är når du oss via appen. Se om du kan få hembesök.

Möt oss i appen​

Starta ett ärende i Hälsa Hemma-appen och beskriv vad du behöver hjälp med.

Svar på 10 minuter​

Du får oftast kontakt med vårdpersonalen på under 10 minuter.

Besök hos dig

Din läkare och sköterska kommer hem till dig när vi behöver mötas fysiskt. 

Se om vi kommer till ditt område

Drop-in vårdcentral – vanliga frågor

Vad är priserna på vårdcentralen?

Textkonversationer i appen är gratis. För fysisk vård gäller vanlig vårdcentralstaxa för hembesök, enligt regionen.

Klicka här för att se priser.

Vad har ni för besökadress?

Det enklaste sättet att komma i kontakt med vårdcentralen är via Hälsa Hemma-appen, där vi svarar på några få minuter. Men om du av någon anledning föredrar att besöka oss på plats så hittar du våra besöksadresser här.

Hur listar jag mig hos Hälsa Hemma vårdcentral?

Hälsa Hemma vårdcentral gör hembesök i stor-Stockholm, stor-Göteborg, Malmö och Lund. Du listar dig antingen via 1177.se eller fysisk blankett som du får av oss. Vi guidar dig genom listningen när du installerat appen. 

Är du nyfiken på Hälsa Hemma men vågar ändå inte byta? Läs mer om att byta vårdcentral.

Var gör Hälsa Hemma vårdcentral hembesök?

Du kan söka på din adress och få svar direkt om vi kan komma hem till dig. Du kan även se hela hembesöksområdet på en karta.

Hur fungerar en drop-in vårdcentral?

  1. Ladda ner Hälsa Hemma-appen.
  2. Registrera dig.
  3. Klicka på knappen starta nytt ärende.
  4. Skriv vad ärendet gäller, så får du snart kontakt med oss.
  5. När vi behöver träffas fysiskt för provtagning eller undersökning ses vi där du är – genom ett hembesök.

Hur snabbt kan jag få hjälp via appen?

Du får snabb digital kontakt med oss via Hälsa Hemma-appen – oftast inom några minuter. Sedan skickas ditt ärende till läkaren eller annan vårdpersonal när det behövs. Läkaren brukar också kunna titta på det snabbt – som regel inom några timmar.

Vad händer om jag behöver fysisk vård?

Om du behöver fysisk vård gör vi hembesök till våra listade patienter inom vårt hembesöksområde. Sök på din adress för att se om vi kan komma hem till dig.

Hittar du inte det du söker? Se alla vanliga frågor här.

Några av våra duktiga medarbetare

Specialist i Allmänmedicin

Leg. läkare

Distriktssköterska

Leg. läkare

Distrikts- och BVC-sköterska

Diabetessjuksköterska

Detta säger våra användare

4,9

5/5
varden.se betyg vårdcentral
vårdcentral-omdöme 1
5/5

“Grym vårdcentral som verkligen sätter patienten i främsta rummet. Bra service och tillgänglighet. Lyx att de kommer hem till den sjuke istället för tvärtom!”

Recension på Google Play

vårdcentral omdöme 4
5/5

“Effektiv och snabb läkarkontakt. Besökte mig när jag behövde ta prover. Har inget illa alls att säga om Hälsa Hemma. Det är en lättnad att kunna få kontakt med läkare fort när det är något.”

Recension på Google Play

vårdcentral-omdöme 2
5/5

“Väldigt enkel app att använda. Behöver inte sitta i telefon och vänta längre. Super bra hjälp och service av Hälsa Hemma.”

Recension på Google Play

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.