Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

AFFEKT – ny föräldragrupp för ungas psykiska hälsa

ungas-psykiska-halsa-uph-foraldrautbildning

På vår mottagning för Ungas Psykiska Hälsa arrangerar vi nu AFFEKT. Denna grupp är för dig som har ett känslostarkt barn i åldern 6–12 år, där vi träffas digitalt vid fem tillfällen. Träffarna syftar till att ge dig en fördjupad förståelse för ditt barns känslor och eventuella orsaker till utmanande beteenden.

Detta kan du förvänta dig av AFFEKT

  • Tips till anpassningar i vardagen
  • Lär dig nya sätt att förebygga konflikter
  • Tips till samtalsverktyg och andra verktyg för att hantera affektutbrott 

Start vecka 18 – helt digitalt

Du kan arbeta med materialet själv, tillsammans med en partner eller med någon som du har gemensamma barn med. Träffarna har olika teman och en ny hemuppgift för dig att öva på eller reflektera kring. Första gruppen startar vecka 18, den 3 maj kl 10-12, och vi ses varannan onsdag. Vi träffas digitalt och du får länk via ett ärende i Hälsa Hemma-appen.

AFFEKT är en populär grupp med max 6 familjer i varje grupp, så anmäl ditt intresse snart. När en grupp är full, kommer vi att planera in fler AFFEKT-grupper.


Är du intresserad av att vara med?

Hör av dig till oss i appen

Senaste artiklar

Få mer information

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får även vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.