Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-stockholm-göteborg-skåne-hembesök

Hembesök av läkare

På Hälsa Hemma vårdcentral gör din sköterska och läkare hembesök hos dig som bor stor-Stockholm, stor-Göteborg, Malmö och Lund. 

Du kommer i kontakt med oss via Hälsa Hemma-appen, där vi börjar kontakten. När vi behöver ses fysiskt gör vi ett hembesök hos dig. Vanliga patientavgifter och frikort gäller. Se alla priser här.

Fortsätt läsa

hembesok-lakare-aldre-kvinna

“Bästa vårdcentralen. Snabb hjälp. Skönt att de kommer hem när man är sjuk.”

– Åsa O.

4,9

5/5

Betyg på vården.se

Region Stockholm
På uppdrag av logo
region-skane-vardcentral-malmo-lund

Se om vi kommer till ditt område

Icon only 1000px

Hur fungerar Hälsa Hemma?

Hälsa Hemma är en vårdcentral med läkare och sköterskor som besöker dig i ditt hem när vi behöver träffas fysiskt. Du har alltid snabb tillgång till din läkare eller sköterska via Hälsa Hemma-appen. I dagens digitala samhälle följer dina journaler med dig digitalt, oberoende av vilken vårdcentral du byter från. Patienter byter vårdcentraler hela tiden och du behöver inte meddela den vårdcentral du byter från.

Om du, mot förmodan, skulle ångra dig så är det lika lätt för dig att byta tillbaka till din gamla vårdcentral.

hembesök-läkare-vårdcentral-kvinna

Varför välja Hälsa Hemma?

Provsvar och resultat på en gång

Brev tillhör det förgångna. Provsvar som kommer på papper tappas enkelt bort och därför har vi digitaliserat hela din kommunikation med oss. Dina provsvar kommer givetvis direkt i appen.

Slipp väntrummet – få hembesök

Med Hälsa Hemma får du hembesök du av din läkare eller sköterska hemma hos dig. Vi ger dig trygg vård i komforten av din hemmiljö.

Slipp väntan på att bli uppringd

Hos Hälsa Hemma kommunicerar du med din läkare eller sköterska på samma sätt som du gör med dina vänner. Du skickar video, text eller bilder och din läkare svarar på samma sätt.

Det här säger våra användare

Kathrin J

Kathrin J.

5/5

“Trodde inte det var möjligt att få hem läkaren så snabbt. Och billigt dessutom!”

Recension 3

Kerstin B.

5/5

“En perfekt mix mellan digital och fysisk vård. Så här ska vård vara!”

Recension 5

Ammar A.

5/5

“Jag har aldrig varit så här nöjd🥳!! Jag hjälper min mamma med hennes kontakt med doktorn direkt i appen. Fantastiskt!”

Recension 1

Marianne S.

5/5

“Er BVC-sköterska kom hem till mig och vägde och mätte Elliot. Rekommenderar Hälsa Hemma till alla jag möter!”

iStock 1145226690

Elsa A.

5/5

“Så otroligt smidigt! Jag pratade med min sköterska direkt i appen och hon kom hem och la om såret på mitt ben.”

andre ouellet FzECg2eNhj4 unsplash 1

Lennart N.

5/5

“Jag fick svar direkt på en lördagskväll… det är ganska otroligt!”

Så här får du kontakt med läkaren

Hälsa Hemma är en komplett vårdcentral och del av primärvården. Vi tar ett lika stort vårdansvar och du betalar vanlig patienttaxa när du söker vård hos oss. När vi behöver träffas fysiskt kommer vi hem till dig.

Hembesök av läkare – frågor och svar

Nedan har vi samlat frågor och svar om bland annat hembesök av läkare.
Hur fungerar Hälsa Hemma vårdcentral?

Hälsa Hemma är en komplett vårdcentral och är en del av den offentligt finansierade vården i Region Stockholm, Västra Götalandsregionen och Region Skåne. Vår vårdpersonal kan hjälpa dig med precis allt som andra traditionella vårdcentraler kan. Det innebär att vi kan hjälpa med undersökning, provtagning, behandling, sjukskrivning, recept, remiss och allt annat som en vårdcentral gör.

Första kontakten sker alltid via Hälsa Hemma-appen där du möter våra läkare eller sköterskor och får möjlighet att beskriva dina besvär. Du kan också skicka bilder eller video. När du behöver undersökas fysiskt eller ta prover bokar vi ett hembesök på en tid som passar för dig. 

Allt som en vårdcentral kan hjälpa dig med, kan vi göra hemma hos dig!

Se hur det fungerar i videon:

I vilka områden gör läkaren hembesök?

Hälsa Hemma har vårdavtal med Region Stockholm Västra Götalandsregionen och Region Skåne. Våra sköterskor och läkare gör för närvarande hembesök i stor-Stockholm, stor-Göteborg, Malmö och Lund. Men inom kort planerar vi att expandera till fler regioner. Ladda ner appen för att se om vi kan komma hem till din adress.

Vad kostar ett hembesök av läkare?

Hos Hälsa Hemma gäller vanlig vårdcentralstaxa för hembesök, enligt prislistan för Region Stockholm, Region Skåne och Västra Götalandsregionen. Priserna är samma för alla vårdcentraler.

Textkonversationer i appen är gratis. Se alla priser här.

Kan jag lista mig hos Hälsa Hemma?

Självklart! Du listar dig enklast via appen. Men du kan även lista dig via 1177.se eller fysisk blankett som du får av oss. 

Är du nyfiken på Hälsa Hemma men vågar ändå inte byta? Läs mer om hur det fungerar att byta vårdcentral.

Hur kan ni erbjuda hembesök till alla?

Hälsa Hemma kombinerar traditionell vård med modern teknik. Det gör det möjligt för oss att planera våra åkturer till våra patienter på ett smart sätt – så att vi kan träffa dig hemma! I vår app får du ett tidsspann när vi kommer till dig. I appen håller vi dig också uppdaterad om när vi kommer. På så sätt slipper du ta dig till vårdcentralen och vänta i väntrummet. Du bokar ditt besök enkelt genom Hälsa-Hemma-appen. 

Kan jag få träffa astma- eller KOL-sköterska?

Ja, hos oss arbetar en erfaren astma/KOL-sjuksköterska som gärna hjälper dig med din astma eller KOL.

Kan jag få träffa diabetessköterska?

Ja, hos oss arbetar en erfaren diabetes-sjuksköterska som gärna hjälper dig med din diabetessjukdom. Här hittar du hela teamet.

Kan ni hjälpa mig med blodtryck, PSA-prov, kolesterol mm.?

Självklart hjälper vi till med detta. Vi gör en läkarundersökning hos dig i hemmet.

Få kontakt med din läkare och sköterska i Hälsa Hemma-appen

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.