Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-stockholm-göteborg-skåne-hembesök

Vi underlättar vården för äldre och deras anhöriga

Som nära anhörig till äldre får man ofta ta ett stort ansvar för den anhöriges vård. Med Hälsa Hemma Vårdcentral slipper du detta! Oavsett var du befinner dig kommer du enkelt i kontakt med oss via Hälsa Hemma-appen. Där kan du sköta din förälders vårdärenden via text, bild och video. När vi behöver träffa din förälder fysiskt gör vi det via hembesök. Att hjälpa sina föräldrar är lättare än någonsin!

Innehåll:

Startsida     ->    Hjälp och råd     ->     

Vi underlättar vården för äldre och deras anhöriga
Innehållet har granskats av: Specialistläkare och/eller kvalificerad vårdpersonal

Vad kan Hälsa Hemma hjälpa min förälder med?

Hälsa Hemma är en komplett vårdcentral och tar exakt lika stort medicinskt ansvar som vilken annan vårdcentral som helst. Därför kan vi hjälpa dig med precis allt som du förväntar dig av andra vårdcentraler. Våra läkare och sköterskor kan hjälpa din förälder med allt ifrån enklare saker såsom blodprover, och blodsockervärden, till lite mer komplicerade saker såsom diabetesbehandling. När det behövs remitterar vi  självklart vidare våra patienter, så att rätt vård ges vid rätt tillfälle.

Boka enkelt hembesök för vanlig patientavgift

Den tryggaste platsen är i hemmet. I Hälsa Hemma-appen bokar du enkelt in ett hembesök hos din förälder, så kommer våra läkare eller sköterskor rullandes i våra rosa elbilar. Då slipper din förälder trånga väntrum och kan istället vänta i komforten av sitt eget hem. Ett hembesök av läkare kostar max 275 kr (beroende på vilken region du tillhör. Se priser här.

Vanliga frågor:

Vad kostar ett hembesök av läkare för min förälder?

Hos Hälsa Hemma gäller vanlig vårdcentral-taxa för hembesök, enligt prislistan för Region Stockholm, Region Skåne och Västra Götalandsregionen. Priserna är samma för alla vårdcentraler.

Se priser här.

Hur kan jag hjälpa min gamla förälder med deras vårdärenden?

Med hjälp av samtyckesblankett kan du få tillgång till din förälders vårdärenden direkt i Hälsa Hemma-appen. Där ser du all kommunikation mellan din förälder och dennes läkare/sköterska. Om du vill kan du också delta i konversationen genom att skicka textmeddelanden, bilder, och video.

Vad är en samtyckesblankett?

En samtyckesblankett är ett form av godkännande. För att vi ska kunna veta att din förälder har gett dig godkännande till att se och hantera dennes vårdärenden så måste vi ha ett skriftligt medgivande. Ett medgivande är inte permanent och kan ångras när som helst. Kontakta oss i appen för instruktioner om hur du går vidare.

Behöver jag också lista mig på Hälsa Hemma Vårdcentral?

Nej. Allt som behöver göras för att du ska kunna hjälpa din förälder med sin vård är att hen ger sitt medgivande till detta. Kontakta oss i appen så hjälper vi dig vidare.

Senast uppdaterad:

Innehållet har granskats av: Specialistläkare och/eller kvalificerad vårdpersonal

Så här får du vård

Hälsa Hemma vårdcentral tar totalt vårdansvar och du betalar vanlig patienttaxa när du söker vård hos oss.

1. Ladda ner appen.
Med några klick laddar du ner appen på App Store eller Google Play

2. Starta nytt ärende.
Väl inne i appen klickar du på den stora rosa knappen ”Starta nytt ärende”.

3. Möt din läkare i appen. 
Med ett klick startar du en konversation i appen. Våra läkare eller sköterskor svarar snabbt, oftast inom 10 minuter.

Ladda ner appen för att träffa vårdpersonalen

Se om vi kommer till ditt område

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.