Vi underlättar vården för äldre och deras anhöriga

Som nära anhörig till äldre får man ofta ta ett stort ansvar för den anhöriges vård. Med Hälsa Hemma Vårdcentral slipper du detta! Oavsett var du befinner dig kommer du enkelt i kontakt med oss via Hälsa Hemma-appen. Där kan du sköta din förälders vårdärenden via text, bild och video. När vi behöver träffa din förälder fysiskt gör vi det via hembesök. Att hjälpa sina föräldrar är lättare än någonsin!

Innehåll:

Startsida     ->    Hjälp och råd     ->     

Vi underlättar vården för äldre och deras anhöriga

Vad kan Hälsa Hemma hjälpa min förälder med?

Hälsa Hemma är en komplett vårdcentral och tar exakt lika stort medicinskt ansvar som vilken annan vårdcentral som helst. Därför kan vi hjälpa dig med precis allt som du förväntar dig av andra vårdcentraler. Våra läkare och sköterskor kan hjälpa din förälder med allt ifrån enklare saker såsom blodprover, och blodsockervärden, till lite mer komplicerade saker såsom diabetesbehandling. När det behövs remitterar vi  självklart vidare våra patienter, så att rätt vård ges vid rätt tillfälle.

Boka enkelt hembesök för max 250 kr

Den tryggaste platsen är i hemmet. I Hälsa Hemma-appen bokar du enkelt in ett hembesök hos din förälder, så kommer våra läkare eller sköterskor rullandes i våra rosa elbilar. Då slipper din förälder trånga väntrum och kan istället vänta i komforten av sitt eget hem. Ett hembesök av läkare kostar max 250 kr.

Vanliga frågor:

Vad kostar ett hembesök av läkare för min förälder?

Hos Hälsa Hemma gäller vanlig vårdcentral-taxa för hembesök, enligt Region Stockholms och Västra Götalandsregionens prislista. Priserna är samma för alla vårdcentraler.

Se alla priser här.

Hur kan jag hjälpa min gamla förälder med deras vårdärenden?

Med hjälp av samtyckesblankett kan du få tillgång till din förälders vårdärenden direkt i Hälsa Hemma-appen. Där ser du all kommunikation mellan din förälder och dennes läkare/sköterska. Om du vill kan du också delta i konversationen genom att skicka textmeddelanden, bilder, och video.

Vad är en samtyckesblankett?

En samtyckesblankett är ett form av godkännande. För att vi ska kunna veta att din förälder har gett dig godkännande till att se och hantera dennes vårdärenden så måste vi ha ett skriftligt medgivande. Ett medgivande är inte permanent och kan ångras när som helst. Kontakta oss i appen för instruktioner om hur du går vidare.

Behöver jag också lista mig på Hälsa Hemma Vårdcentral?

Nej. Allt som behöver göras för att du ska kunna hjälpa din förälder med sin vård är att hen ger sitt medgivande till detta. Kontakta oss i appen så hjälper vi dig vidare.

Senast uppdaterad:

Innehållet har granskats av: Specialistläkare och/eller kvalificerad vårdpersonal

Så här får du vård

Hälsa Hemma vårdcentral tar totalt vårdansvar och du betalar vanlig patienttaxa när du söker vård hos oss.

1. Ladda ner appen.
Med några klick laddar du ner appen på App Store eller Google Play

2. Starta nytt ärende.
Väl inne i appen klickar du på den stora rosa knappen ”Starta nytt ärende”.

3. Möt din läkare i appen. 
Med ett klick startar du en konversation i appen. Våra läkare eller sköterskor svarar snabbt, oftast inom 10 minuter.

Ladda ner appen för att träffa vårdpersonalen

Se om du kan få hembesök