Har du problem med ståndet?

För många män är det väldigt jobbigt att drabbas av erektionsproblem. Det kan upplevas som pinsamt att prata om problemet med sin partner eller doktorn, och det kan påverka relationen negativt.

Med Hälsa Hemma Vårdcentral kan du tryggt möta våra läkare och sköterskor direkt i appen utan att någon annan får veta – på bara några minuter. Om det behövs undersökas närmare bokar vi ett besök på valfri adress inom några dagar. Hembesök för listade kostar max 200 kr.

Fortsätt läsa

”Jättebra! Tog sig tid och gjorde en grundlig undersökning och gav mig möjlighet att få mina frågor besvarade. Engagerade sig och gav mig en plan för hur vi går vidare.”

– Recension på Google Play

4,9

5/5

Betyg på Apple App Store

5,0

5/5

Betyg på Google Play

Du är inte ensam

Du är inte ensam – problem att få stånd är mycket vanligare än vad du tror. Upp till 20% av alla män uppger att de någon gång haft erektionsproblem. Andra studier visar att upp till 50% av alla män över 40 ibland har problem att få stånd. Men det förekommer i alla åldersgrupper.

Orsaker till problem att få stånd

Det är vanligt att få problem med ståndet någon gång i ditt liv. Om det blir långvarigt bör du kolla upp anledningen – så att du får rätt hjälp när du behöver det. Det finns många anledningar till problem med ståndet, och dessa är några av dem:

Stress och trötthet

Om du känner dig trött, stressad eller mår dåligt psykiskt är det väldigt vanligt att ha problem att få stånd. Det är en fullt naturlig reaktion i din kropp och i de flesta fall behöver du inte oroa dig. Däremot bör du ta reda på varför du är trött, stressad, eller har dålig psykisk hälsa. 

Du röker eller dricker alkohol

Personer som röker får ofta sämre blodcirkulation, vilket i längden kan påverka din förmåga att få stånd. Om du också dricker mycket alkohol under en längre period kan det påverka dina nervceller, och i sin tur försämra din förmåga till att få stånd.

Det här säger våra användare

4,9

5/5

Betyg på Apple App Store

5,0

5/5

Betyg på Google Play

Kathrin J.

5/5

”Trodde inte det var möjligt att få hem läkaren så snabbt. Och billigt dessutom!”

Kerstin B.

5/5

”En perfekt mix mellan digital och fysisk vård. Så här ska vård vara!”

Ammar A.

5/5

”Jag har aldrig varit så här nöjd🥳!! Jag hjälper min mamma med hennes kontakt med doktorn direkt i appen. Fantastiskt!”

Marianne S.

5/5

”Er BVC-sköterska kom hem till mig och vägde och mätte Elliot. Rekommenderar Hälsa Hemma till alla jag möter!”

Elsa A.

5/5

”Så otroligt smidigt! Jag pratade med min sköterska direkt i appen och hon kom hem och la om såret på mitt ben.”

Lennart N.

5/5

”Jag fick svar direkt på en lördagskväll… det är ganska otroligt!”

Vad kan jag själv göra?

En gemensam nämnare för erektionsproblem är att det ofta är livsstilsrelaterat. Personer som röker, dricker mycket alkohol, sällan motionerar, eller har dålig kost har större risk att få problem. 

Förutom att se över dina dagliga vanor kan det också vara bra att prata med din partner eller den/de du har sex med om dina besvär. Detta kan också öppna upp för att experimentera med andra former av sex än penetrerande, t.ex. att onanera tillsammans, eller oralsex.

Sex kommer i många former, och kom ihåg att det viktigaste är att det känns skönt för de som är involverade!

Fabian Ruben med Hälsa Hemma bilen i bakgrunden

Är det farligt?

Om det bara händer vid enstaka tillfällen behöver du normalt sett inte oroa dig. Men om det sker ofta är det viktigt att kolla upp det. Du ska vara extra uppmärksam om besvären kommer gradvis under längre tid. Ofta hittar man livsstilsfaktorer som kan orsaka besvären men det finns också bra läkemedel som våra läkare kan skriva ut.

Oavsett anledning till besvären finns det läkemedel, hjälpmedel och behandlingar som gör det möjligt för de allra flesta att få tillbaka förmågan att få stånd.

Så här får du hjälp av läkaren

I Hälsa Hemma-appen möter du våra läkare och sköterskor som hjälper dig med ditt besvär. Om det behövs så bokar vi ett fysiskt besök på valfri adress, så undersöker vi närmare. 

Läkaren hjälper dig med dina erektionsproblem