Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

Mor och dotter kollar glatt på mobilen.

Hälsa Hemma är vårdcentralen för dig med barn

Att hantera sitt barns vårdärenden ska vara enkelt. Därför har Hälsa Hemma Vårdcentral gjort det smidigt att hantera dina barns ärenden via vår egen app. Där möts du av våra läkare och sköterskor som hjälper dig på bara några få minuter. Vi är en komplett vårdcentral och hjälper dig med allt du kan förvänta dig av en traditionell vårdcentral. Hälsa Hemma finns för dig som bor i Göteborgsområdet.

Innehåll:

Startsida     ->    Hjälp och råd     ->     

Hälsa Hemma är vårdcentralen för dig med barn
Innehållet har granskats av: Specialistläkare och/eller kvalificerad vårdpersonal

Enkel hantering av ditt barns vårdärenden

Med Hälsa Hemma-appen kan alla vårdnadshavare i Västra Götalandsregionen vid behov snabbt och enkelt komma i kontakt med barnens läkare eller sköterska. Du laddar helt enkelt ner appen och lägger till barnen, då kommer deras ärenden per automatik att synas för dig.

Om far- och morföräldrar eller annan närstående har behov av se ditt barns vårdärenden är det också fullt möjligt via en samtyckesblankett. Kontakta oss i appen så hjälper vi dig vidare.

Hälsa Hemma har även BVCläs mer här.

Hembesök för dig med delad vårdnad

Med Hälsa Hemma är hembesök enkelt. När du bokar ett hembesök i appen väljer du förutom datum och tid även vilken adress du vill att vi kommer till. Du kan boka besöket på vilken adress du vill så länge du befinner dig inom vårt upptagningsområde, och det behöver alltså inte vara samma som bokföringsadressen. 

För personer under 20 år är hembesök gratis.

Vanliga frågor

Kan ni göra hembesök på annan adress än bokföringsadressen?

Ja! När du bokar ett hembesök i appen väljer du förutom datum och tid även vilken adress du vill att vi kommer till. Du kan boka besöket på vilken adress du vill så länge du befinner dig inom vårt upptagningsområde, och det behöver alltså inte vara samma som bokföringsadressen. 

Vad är skillnaden mellan er och en nätläkare?

Hälsa Hemma är inte en nätläkare utan en vårdcentral. Det innebär att Hälsa Hemma får ersättning på samma sätt som alla andra vårdcentraler i Region Stockholm, Region Skåne och Västra Götalandsregionen, och vi tar lika stort medicinskt ansvar. Vi träffar inte bara våra patienter fysisk utan även digitalt. Detta gör vi inte bara för att skapa en god vårdupplevelse för dig som patient, utan även för att uppfylla digitaliseringskraven som regionen har på sina vårdutövare.

För att snabbt komma i kontakt med oss använder du vår app, och när det behövs bokar vi upp ett hembesök.

Vad kostar ett hembesök?

Hos Hälsa Hemma gäller vanlig vårdcentralstaxa för hembesök, i enlighet med Region Stockholm, Region Skåne och Västra Götalandsregionens prislista. Dessa priser är samma för alla vårdcentraler. Se alla priser här.

Senast uppdaterad:

Innehållet har granskats av: Specialistläkare och/eller kvalificerad vårdpersonal

Så får du hjälp

På Hälsa Hemma vårdcentral tar vi fullt vårdansvar. Textkonversationer är gratis och i övrigt betalar du vanlig patienttaxa när du söker vård hos oss. Frikort gäller givetvis.

1. Ladda ner appen
Med några klick laddar du ner appen på App Store eller Google Play

2. Starta nytt ärende
Väl inne i appen trycker du på den stora rosa knappen ”Starta nytt ärende”. Det kostar ingenting att starta ett ärende.

3. Möt din läkare
Med några tryck startar du en konversation i appen. Våra läkare eller sköterskor svarar snabbt.

Ladda ner appen för att träffa vårdpersonalen

Se om vi kommer till ditt område

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.