Mor och dotter kollar glatt på mobilen.

Hälsa Hemma är vårdcentralen för dig med barn

Att hantera sitt barns vårdärenden ska vara enkelt. Därför har Hälsa Hemma Vårdcentral gjort det smidigt att hantera dina barns ärenden via vår egen app. Där möts du av våra läkare och sköterskor som hjälper dig på bara några få minuter. Vi är en komplett vårdcentral och hjälper dig med allt du kan förvänta dig av en traditionell vårdcentral. Hälsa Hemma finns för dig som bor i Göteborgsområdet.

Innehåll:

Startsida     ->    Hjälp och råd     ->     

Hälsa Hemma är vårdcentralen för dig med barn

Enkel hantering av ditt barns vårdärenden

Med Hälsa Hemma-appen kan alla vårdnadshavare i Västra Götalandsregionen vid behov snabbt och enkelt komma i kontakt med barnens läkare eller sköterska. Du laddar helt enkelt ner appen och lägger till barnen, då kommer deras ärenden per automatik att synas för dig.

Om far- och morföräldrar eller annan närstående har behov av se ditt barns vårdärenden är det också fullt möjligt via en samtyckesblankett. Kontakta oss i appen så hjälper vi dig vidare.

Hälsa Hemma har även BVCläs mer här.

Hembesök för dig med delad vårdnad

Med Hälsa Hemma är hembesök enkelt. När du bokar ett hembesök i appen väljer du förutom datum och tid även vilken adress du vill att vi kommer till. Du kan boka besöket på vilken adress du vill så länge du befinner dig inom vårt upptagningsområde, och det behöver alltså inte vara samma som bokföringsadressen. 

För personer under 20 år är hembesök gratis.

Vanliga frågor

Kan ni göra hembesök på annan adress än bokföringsadressen?

Ja! När du bokar ett hembesök i appen väljer du förutom datum och tid även vilken adress du vill att vi kommer till. Du kan boka besöket på vilken adress du vill så länge du befinner dig inom vårt upptagningsområde, och det behöver alltså inte vara samma som bokföringsadressen. 

Vad är skillnaden mellan er och en nätläkare?

Hälsa Hemma är inte en nätläkare utan en vårdcentral. Det innebär att Hälsa Hemma får ersättning på samma sätt som alla andra vårdcentraler i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen och tar lika stort medicinskt ansvar. Vi träffar inte bara våra patienter fysisk utan även digitalt. Detta gör vi inte bara för att skapa en god vårdupplevelse för dig som patient, utan även för att uppfylla digitaliseringskraven som regionen har på sina vårdutövare.

För att snabbt komma i kontakt med oss använder du vår app, och när det behövs bokar vi upp ett hembesök.

Vad kostar ett hembesök?

Hos Hälsa Hemma gäller vanlig vårdcentralstaxa för hembesök, i enlighet med Region Stockholm och Västra Götalandsregionens prislista. Dessa priser är samma för alla vårdcentraler. Se alla priser här.

Senast uppdaterad:

Innehållet har granskats av: Specialistläkare och/eller kvalificerad vårdpersonal

Så här får du vård

Hälsa Hemma vårdcentral tar totalt vårdansvar och du betalar vanlig patienttaxa när du söker vård hos oss.

1. Ladda ner appen.
Med några klick laddar du ner appen på App Store eller Google Play

2. Starta nytt ärende.
Väl inne i appen klickar du på den stora rosa knappen ”Starta nytt ärende”.

3. Möt din läkare i appen. 
Med ett klick startar du en konversation i appen. Våra läkare eller sköterskor svarar snabbt, oftast inom 10 minuter.

Ladda ner appen för att träffa vårdpersonalen

Här erbjuder vi hembesök

Hälsa Hemma är del av primärvården i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen. Du väljer Hälsa Hemma som vilken annan vårdcentral som helst. När vi behöver träffas fysiskt gör vi hembesök i Stockholms- och Göteborgsområdet.