Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

Är du överviktig? Det finns bra hjälp att få!

overvikt-fetma-hjalp-hur-ga-ner-i-vikt-kvinna

Personer med övervikt och fetma i Sverige har ökat kraftigt under 2000-talet. Mer än halva den svenska vuxna befolkningen har nu någon form för övervikt. Är du en av dessa, eller känner du någon som är överviktig? Det finns hopp för den som väger för mycket! 

Hur du vet om du är överviktig

Det finns flera sätt att få reda på om du är överviktig eller har fetma. Den vanligaste metoden är att räkna ut ditt BMI – förhållandet mellan din vikt och din längd.  Här kan du läsa mer om BMI och räkna ut ditt värde.

Hälsorisker vid högt BMI

Har man ett högt BMI ökar det risken för flera sjukdomar, till exempel:

  • Hjärt-kärlsjukdomar
  • Högt blodtryck
  • Typ 2-diabetes
  • Stroke
  • Vissa cancerformer

Om du har ett högt BMI rekommenderar vi att du gör en hälsokontroll och pratar med vår vårdpersonal om lämpliga åtgärder.

Så här får du hjälp med övervikt

Om du är överviktig hjälper vi dig att gå ner i vikt. Starta ett ärende i Hälsa Hemma-appen och få kontakt med vårdpersonalen.

Senaste artiklar

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.