Tekniska problem med appen? Läs mer & få hjälp

vårdcentral-hälsa-hemma-hembesök

Hälsa Hemma är vårdcentralen som kommer hem till dig

Hälsa Hemma är vårdcentralen som erbjuder digitala och fysiska besök direkt i hemmet. I appen kan du kostnadsfritt få kontakt med en läkare, som regel inom några minuter. Om du som är listad hos oss behöver vidare undersökning eller provtagning kommer vi hem till dig för max 250 kronor (beroende på vilken region du tillhör). Vissa säger att det låter för bra för att vara sant.

Vi har sett att många uppskattar att få snabb hjälp och möjlighet att få hem en läkare. Hög tillgänglighet, gott bemötande och kontinuitet är viktiga grundpelare för nära vård, menar Fabian Ruben, grundare av Hälsa Hemma.

Hembesök för alla

Hälsa Hemma tar hand om alla, från de allra yngsta till de allra äldsta. Kostnadsfria hembesök av en BVC-sköterska de första åren är en dröm för många småbarnsföräldrar som kämpar för att få ihop vardagen. För vuxna kostar hembesök 200 kronor i Västra Götalandsregionen. Och för de som behöver hjälp med att sköta sin hälsa kan en anhörig få fullmakt i appen. 

En av de som är listad patient hos Hälsa hemma är Lisa. Efter att ha laddat ned appen och anmält intresse för en hälsokontroll och provtagning fick hon snabbt en tid. För Lisa kändes det bekvämt att slippa gå någonstans. Hälsa Hemmas första hembesök hos Lisa blev succé.

– Jag kände mig så himla omhändertagen och sedd. Med ett och samma team av läkare och sköterska känner jag verkligen att de bryr sig på riktigt. Det var fantastiskt att de tog sig tiden att fråga hur jag mådde och om de kunde göra något för mig, säger Lisa. 

Din närmaste vårdcentral

Hälsa Hemma är en del av primärvården i Västra Götaland där du kan lista dig som patient. Vårdcentralen grundades ur en gemensam vilja att göra vården mer lättillgänglig och personlig. 

– När vi grundade Hälsa Hemma var det med ambitionen att lösa problem som vi stött på i den befintliga sjukvården. Vi vill vara ett tillgängligt alternativ med personliga vårdkontakter där hjälpen alltid finns nära till hands. Din närmaste vårdcentral helt enkelt, berättar Fabian Ruben, grundare av Hälsa Hemma och specialist i allmänmedicin.

Hos Hälsa Hemma får du en personlig vårdcentral med ditt eget sjukvårdsteam. Listar du dig här överförs din journal till Hälsa Hemma – och skulle du mot all förmodan ångra dig är det enkelt att byta tillbaka till din gamla vårdcentral. Ditt frikort följer dessutom självklart med dig var du än listar dig. Att få hjälp av ett och samma team inger en trygghet för många, menar Fabian.

– Listar man sig hos oss har man samma doktor och ens sjukvårdsteam dyker upp direkt i appen. Många tycker att det är värdefullt att inte behöva upprepa sin sjukdomshistoria för olika läkare vid varje kontakttillfälle.

Tid för varje patient 

För Hälsa Hemma är det viktigt att lägga tid på patienterna, snarare än färdsträckan dit. Som patient får du en tid inom ett tvåtimmarsintervall när en läkare eller sköterska ska besöka dig. Det betyder att läkaren eller sköterskan som besöker dig kan ta sig tid för dig; om ett besök drar ut på tiden gör det ingenting. Fabian berättar att hembesöken kan se helt olika ut, och att det till och med händer att de rycker ut för att visa hur man kommer i gång med appen.

– Vi märker att folk inte är vana vid det bemötande de får. Vi gillar verkligen det vi jobbar med och att ha nöjda patienter är en ynnest för oss, säger Fabian. Vi är så stolta över alla fina recensioner våra patienter ger oss.

Och de goda recensionerna kommer även från Lisa. Förutom det goda bemötandet och lyxen i att få vård i hemmets trygga vrå, tycker hon att appen är enkel att använda och att det är fantastiskt hur snabbt man får svar på sina frågor. 

– Jag tror på Hälsa Hemma till 100 % och skulle rekommendera dem till alla. När man tror på någonting och det känns bra i magen, då vill man tipsa vidare. Hälsa Hemma är helt suveränt bra, säger Lisa. 

Om du som Lisa också vill få läkaren hem till dig så hjälper vi dig att lista dig direkt i Hälsa Hemma-appen. Ladda ner appen här: HalsaHemma.se/app

Senaste artiklar

Den smarta vårdcentralen

5/5
© Hälsa Hemma | Cookies | Integritetspolicy

Jobba på Hälsa Hemma

En av våra leverantörer upplever just nu problem med en av sina tjänster, och det kan påverka möjligheten att logga in i appen. 

Om du har Android, gå till Google Play Store och klicka på “Uppdatera”.

Om du har Apple, följ dessa steg:

  1. Radera Hälsa Hemma-appen
  2. Installera den igen från App Store
  3. När du får meddelande om att det finns en uppdatering – klicka på “Fortsätt”
  4. Vänta i appen tills den flashar till – då kan du logga in som vanligt.

Klicka här för att hitta till appen på Apple App Store eller Google play. Alternativt får du kontakt med vårdpersonalen genom att starta ett ärende här på hemsidan.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.