Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

Mobil vårdcentral etablerar sig i Stockholm

vardcentral-Kallhall-lakare-hembesok

Framtidens vård sker i hemmet, och nu har framtidens vårdcentral kommit till södra Stockholm. Hälsa Hemma vårdcentral erbjuder nu snabb digital kontakt och hembesök av läkare och sjuksköterskor i stora delar av Stockholm, från Kallhäll och Täby i norr till Tullinge och Handen i söder.

Det sägs ofta att framtidens vård kommer vara en kombination av digital och fysisk vård. Det innebär att den del av vården som kan ske digitalt gör det, men att den fysiska vården fortfarande finns kvar som en viktig grund.

– Det är den stora kritiken mot nätläkarbolagen. De klarar av de enklare åkommorna. Men fortfarande behöver vi många gånger träffa patienten för att kunna ställa rätt diagnos. Provtagning är ett bra exempel på detta. Det kan inte ske digitalt och då har vi löst det genom att vi kommer hem till patienten, säger Fabian Ruben, grundare av Hälsa Hemma och specialistläkare i allmänmedicin.

Hälsa Hemma gör det möjligt för patienten att vara hemma när de är sjuka. Att sätta sig i kollektivtrafiken och senare i ett väntrum med andra sjuka patienter är något som känns fel för många, inte minst efter pandemin. Och nu är det alltså möjligt att välja Hälsa Hemma som sin vårdcentral även i södra Stockholm.

Vårdcentralen för hela familjen

Hälsa Hemma är vårdcentralen för hela familjen. Kombinationen av digital kontakt och hembesök är uppskattat av både barnfamiljer och äldre. En stor del av Hälsa Hemmas patienter är barnfamiljer som valt Hälsa Hemma för att underlätta det dagliga livspusslet. En annan stor patientgrupp hos Hälsa Hemma är äldre som har svårt att själva ta sig till en vårdcentral.

Inom Region Stockholm är patientavgiften samma, 275 kr, oavsett om du själv går till din gamla vårdcentral eller om Hälsa Hemma kommer på hembesök.

– Att ha textkonversationer med oss är alltid gratis, och ofta kan vi lösa patientens problem helt digitalt vilket gör att det ofta är billigare att vara listad hos Hälsa Hemma, säger Fabian Ruben.

Korta väntetider

Vårdcentralen har ofta korta väntetider med snabb digital kontakt.

– Det är kombinationen av digital och fysisk vård som gör att vi kan ha så korta väntetider. Det ska vara lätta att få kontakt med sin läkare, fortsätter Fabian Ruben.

Hälsa Hemma startades i Göteborg under våren 2021 och är en komplett vårdcentral med läkare, sjuksköterskor och psykologer. Sedan 2022 finns Hälsa Hemma i Stockholm där man utgår från sina lokaler på Gamla Karolinska i Solna. Efter succén i centrala och norra delarna av stan väljer nu Hälsa Hemma att öppna för patienter även i södra Stor-Stockholm.

Det nya området inkluderar stadsdelarna Enskede-Årsta-Vantör, Hägersten-Älvsjö, Farsta, Skarpnäck och Skärholmen samt stora delar av kommunerna Huddinge, Tyresö, Nacka, och Haninge.

Senaste artiklar

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.