Tekniska problem med appen? Läs mer & få hjälp

vårdcentral-hälsa-hemma-hembesök

Mobil vårdcentral etablerar sig i Stockholm

vårdcentral-stockholm-göteborg-läkare-sjuksköterska

Framtidens vård sker i hemmet, och nu har framtidens vårdcentral kommit till södra Stockholm. Hälsa Hemma vårdcentral erbjuder nu snabb digital kontakt och hembesök av läkare och sjuksköterskor i stora delar av Stockholm, från Kallhäll och Täby i norr till Tullinge och Handen i söder.

Det sägs ofta att framtidens vård kommer vara en kombination av digital och fysisk vård. Det innebär att den del av vården som kan ske digitalt gör det, men att den fysiska vården fortfarande finns kvar som en viktig grund.

– Det är den stora kritiken mot nätläkarbolagen. De klarar av de enklare åkommorna. Men fortfarande behöver vi många gånger träffa patienten för att kunna ställa rätt diagnos. Provtagning är ett bra exempel på detta. Det kan inte ske digitalt och då har vi löst det genom att vi kommer hem till patienten, säger Fabian Ruben, grundare av Hälsa Hemma och specialistläkare i allmänmedicin.

Hälsa Hemma gör det möjligt för patienten att vara hemma när de är sjuka. Att sätta sig i kollektivtrafiken och senare i ett väntrum med andra sjuka patienter är något som känns fel för många, inte minst efter pandemin. Och nu är det alltså möjligt att välja Hälsa Hemma som sin vårdcentral även i södra Stockholm.

Vårdcentralen för hela familjen

Hälsa Hemma är vårdcentralen för hela familjen. Kombinationen av digital kontakt och hembesök är uppskattat av både barnfamiljer och äldre. En stor del av Hälsa Hemmas patienter är barnfamiljer som valt Hälsa Hemma för att underlätta det dagliga livspusslet. En annan stor patientgrupp hos Hälsa Hemma är äldre som har svårt att själva ta sig till en vårdcentral.

Inom Region Stockholm är patientavgiften samma, 250 kr, oavsett om du själv går till din gamla vårdcentral eller om Hälsa Hemma kommer på hembesök.

– Att ha textkonversationer med oss är alltid gratis, och ofta kan vi lösa patientens problem helt digitalt vilket gör att det ofta är billigare att vara listad hos Hälsa Hemma, säger Fabian Ruben.

Korta väntetider

Vårdcentralen har ofta korta väntetider med snabb digital kontakt.

– Det är kombinationen av digital och fysisk vård som gör att vi kan ha så korta väntetider. Det ska vara lätta att få kontakt med sin läkare, fortsätter Fabian Ruben.

Hälsa Hemma startades i Göteborg under våren 2021 och är en komplett vårdcentral med läkare, sjuksköterskor och psykologer. Sedan 2022 finns Hälsa Hemma i Stockholm där man utgår från sina lokaler på Gamla Karolinska i Solna. Efter succén i centrala och norra delarna av stan väljer nu Hälsa Hemma att öppna för patienter även i södra Stor-Stockholm.

Det nya området inkluderar stadsdelarna Enskede-Årsta-Vantör, Hägersten-Älvsjö, Farsta, Skarpnäck och Skärholmen samt stora delar av kommunerna Huddinge, Tyresö, Nacka, och Haninge.

Senaste artiklar

Den smarta vårdcentralen

5/5
© Hälsa Hemma | Cookies | Integritetspolicy

Jobba på Hälsa Hemma

En av våra leverantörer upplever just nu problem med en av sina tjänster, och det kan påverka möjligheten att logga in i appen. 

Om du har Android, gå till Google Play Store och klicka på “Uppdatera”.

Om du har Apple, följ dessa steg:

  1. Radera Hälsa Hemma-appen
  2. Installera den igen från App Store
  3. När du får meddelande om att det finns en uppdatering – klicka på “Fortsätt”
  4. Vänta i appen tills den flashar till – då kan du logga in som vanligt.

Klicka här för att hitta till appen på Apple App Store eller Google play. Alternativt får du kontakt med vårdpersonalen genom att starta ett ärende här på hemsidan.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.