Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

vårdcentral-hälsa-hemma-hembesök

Välkommen på drop-in-vaccinering den 22 Januari!

Hälsa Hemma Vårdcentrals rosa bil framför Hemköp.

Den 22 januari är det vaccinationsdagen! Då kommer vi på Hälsa Hemma att finnas på plats utanför Hemköp i Bifrost för drop-in-vaccinering mot Covid-19 och säsongsinfluensan. 

Vad är vaccinationsdagen?

Vaccinationsdagen är ett initiativ från Västra Götalandsregionen med syfte att öka vaccinationstäckningen och minska smittspridningen av virus.

Självklart vill Hälsa Hemma minska smittspridningen av Covid-19 och säsongsinfluensan och vi deltar därför i vaccinationsdagen.

Hur fungerar det?

Sköterskor från Hälsa Hemma kommer att finnas på plats mellan kl 10.00-14.00 utanför Hemköp i Bifrost på vaccinationsdagen den 22 Januari.

Alla är välkomna till drop-in, oavsett vilken dos eller vaccin du vill få. Du behöver inte boka någon tid eller informera någon innan du kommer. Räkna med att det kan bli en mindre kö. 

Kom ihåg att det måste ha gått minst 6 månader sedan din andra dos Covid-19-vaccin, innan du kan ta din tredje.

Vem kan vaccinera sig?

Alla personer som är fyllda 12 år eller personer i riskgrupp kan vaccinera sig mot Covid-19, se all information om vilka som kan vaccinera sig här. 

Läs mer om influensavaccin här,

Kan jag vaccinera mig mot både Covid-19 och säsongsinfluensan samtidigt?

Ja! Alla personer som vaccinerar sig kan välja att få båda vaccin vid samma tillfälle. Vi följer ordinarie rekommendationer för vilka åldrar och grupper som kan vaccinera sig mot Covid-19 och säsongsinfluensan.

Har du fler frågor?

Då är du varmt välkommen att kontakta oss i Hälsa Hemma-appen! Våra sköterskor och läkare svarar oftast inom några minuter. Ladda ner appen här.

Senaste artiklar

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.