Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

Koppla Apple Watch till läkaren

Du kan enkelt koppla din Apple Watch till läkaren på Hälsa Hemma för att på distans skicka information om EKG, puls och syremättnad.

prickmottagning-vårdcentral-app-hembesök-läkare-hudläkare-telefon

Så fungerar det

Skicka info digitalt

Överför data om EKG, puls och syremättnad via vår app.

Få snabb bedömning

En läkare tittar på informationen som du har skickat och gör en bedömning.

Fysisk undersökning

Om vi behöver göra en ytterligare undersökning träffas vi tryggt i ditt hem.

På uppdrag av Västra Götalandsregionen
Region Stockholm
region-skane-vardcentral-malmo-lund

Hälsa Hemma vårdcentral

Hälsa Hemma vårdcentral är del av primärvården i Västra Götalandsregionen, Region Stockholm och Region Skåne. Du väljer Hälsa Hemma som vilken annan vårdcentral som helst. När vi behöver träffas fysiskt gör vi hembesök i Stockholms- och Göteborgsområdet. Vanliga patientavgifter och frikort gäller. 

Tekniken kan rädda liv

Hälsa Hemma är den första app-vårdcentralen i Europa att använda Apple Watch för att på distans kunna mäta EKG, puls och syresättning. Vi har integrerat Apple Watch-teknik appen så att våra patienter med Apple Watch kan få hjälp om något skulle hända.

Apple-watch-EKG-puls-pox-app-hälsa-hemma-vårdcentral

Vi är först att koppla ihop läkaren med Apple Watch

Hälsa Hemma vårdcentral är först i Europa att använda Apple Watch-sensorer för att upptäcka och förebygga svår sjukdom. För den som exempelvis är drabbad av hjärt- och kärlsjukdom kan det vara livsavgörande. Sensorerna i Apple Watch har blivit så pass bra att läkare nu har tillgång till helt nya metoder för att rädda liv. 

Förhindra allvarliga hjärtproblem

För att kunna upptäcka potentiellt allvarliga hjärtproblem behöver man kunna göra mätningar när patienten har symtom från hjärtat. Problemet många gånger är att hjärtrytmen är normal när patienten flera timmar senare dyker upp på vårdcentralen för undersökning.

Även om tekniken i smartklockor är mindre exakt än i traditionella EKG-apparater, kan Apple Watch svara lika bra på vissa frågeställningar som ett traditionellt EKG. Sammantaget ger det värdefull information till läkaren.

apple-watch-ekg-halsa-hjartsjukdom-hjartinfarkt
apple-watch-ekg-halsa-hembesok

Värdefullt för patienten

Tekniken har gjort det betydligt enklare för våra läkare att snabbt initiera mätningar och vi ser hur värdefull den här tekniken är för våra patienter.

Efter att mätningarna är gjorda kan läkaren avgöra om det krävs ett fysiskt möte med patienten för att ta ett traditionellt EKG, eller andra prover som kan ge mer information om patientens hälsa.

Så kopplar du ihop Apple Watch och Hälsa Hemma-appen

  1. När du laddar ner Hälsa Hemma-appen till din iPhone så installeras Hälsa Hemma-appen automatiskt i din Apple Watch. Om den av någon anledning inte installeras automatiskt kan den installeras manuellt från Watch-appen i iPhone. Tryck här för instruktioner.
  2. Logga in i Hälsa Hemma-appen på telefonen och välj menyn “Min hälsa” och sedan “Anslut Apple Watch”.
  3. Följ instruktionerna för att koppla ihop klock-appen med telefonen.

Några av våra duktiga medarbetare

Specialist i Allmänmedicin

Leg. läkare

Distriktssköterska

Leg. läkare

Distrikts- och BVC-sköterska

Diabetessjuksköterska

Med några enkla klick laddar du ner appen via Google Play eller App Store.

2. Registrera dig

Skapa ett konto och fyll i din kontaktinformation.

3. Starta ett ärende

Klicka på “Nytt ärende”. Våra läkare eller sköterskor svarar som regel snabbt.

Detta säger våra användare

vardcentral-recension-Kathrin-J

Kathrin J.

5/5

“Har fått bästa tänkbara hjälp! Är så nöjd med denna vårdcentral som jag anlitat 4 gånger och fått bästa hjälpen i mitt hem. Rekommenderar till alla!”

vardcentral recension kvinna

Kerstin B.

5/5

“En perfekt mix mellan digital och fysisk vård. Så här ska vård vara!”

vardcenntral recension 5 man

Ammar A.

5/5

“Jag har aldrig varit så här nöjd🥳!! Jag hjälper min mamma med hennes kontakt med doktorn direkt i appen. Fantastiskt!”

Se om vi kommer till ditt område

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.