Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

Ungas psykiska hälsa – stöd för skolor

På Hälsa Hemmas mottagning för Ungas Psykiska Hälsa (UPH) hjälper vi barn och föräldrar till barn mellan 6–17 år, som behöver råd och stöd för psykiska besvär. Elevhälsan och övrig skolpersonal är också välkomna att kontakta oss för rådgivning.

Ett viktigt stöd för skolan

Vår mottagning kan vara ett konsultativt stöd för skolor. Elever och föräldrar kan även hänvisas till oss om de behöver hjälp och råd med mild till måttlig psykisk ohälsa, som ni bedömer faller utanför elevhälsans uppdrag. Vi kan bistå med bland annat:

 • Psykologisk kartläggning
 • Stöd där barn och unga upplever ångest, oro, stress eller nedstämdhet
 • Stöd vid sömnbesvär
 • Stöd till föräldrar med känslostarka barn som har problem med ilska, utbrott och konflikter
 • Stöd till föräldrar, enskilt eller med barnet, för ökad kommunikation och bättre relation
 • Krisstöd vid till exempel sorg, dödsfall, separation, eller potentiellt traumatiserande händelse
ungas-psykiska-halsa-skola-behandling-vardcentral

Om det finns behov av vidare stöd eller behandling, hjälper vi så klart till med hänvisning och remiss.

Vi hjälper barn och föräldrar

Enkel digital kontakt

 • Lättillgänglig kommunikation med behandlare genom textmeddelanden och videosamtal.
 • Smidig uppföljning mellan träffar.

Fysiska möten

 • Möjlighet att träffa oss fysiskt på mottagningen i Kållered.
ungas-psykiska-halsa-skola-behandling-vardcentral
vastra-gotalandsregionen-primarvard-logotyp-transparent

Mottagningen för Ungas Psykiska Hälsa är en del av Hälsa Hemma vårdcentral och vi arbetar på uppdrag av Västra Götalandsregionen. Hos oss jobbar psykologer, socionom, sköterska och läkare vid behov. Man behöver inte vara listad på vårdcentralen för att komma till oss.

ungas-psykiska-halsa-uph-ledsen-flicka

Hjälp i grupp eller individuellt

Vi erbjuder hjälp i olika former:

 • Egen kontakt för tonåringar där det bedöms vara lämpligt.
 • Föräldrastöd – ett stöd i föräldraskapet.
 • Familjestöd – för ökad kommunikation och förståelse mellan barn och föräldrar.

Föräldra-utbildningar

Vi erbjuder utbildningar med olika teman, för föräldrar till barn mellan 6-12 år och 6-17 år:

Behandling för barn och unga

Vi erbjuder följande manualbaserade behandlingsprogram:

 • Cool kids – ett behandlingsprogram för ångest och oro, utformat för barn mellan 7-17 år och deras föräldrar.
 • Ångesthjälpen ung – ett KBT-program för ungdomar mellan 13-17 år med mild till måttlig ångest.

Håll dig uppdaterad

Fyll i formuläret nedan för att få information om vår verksamhet. Du kan också vända dig till oss för rådgivning och konsultation via 010 173 17 10. Lämna ett meddelande till vår administratör så återkommer vi till dig.

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.