Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

Mor och dotter kollar glatt på mobilen.
På uppdrag av Västra Götalandsregionen

Boka tid för ditt barn 12-15 år

Nu kan du med barn i åldern 12-15 boka tid för Covid-19-vaccination. 

 

Innehåll:

Information om dos två och tre

På den här sidan kan du endast boka barnets första dos. För att boka dos två och tre av Covid-19-vaccin för ditt barn 12-15 år använder du ordinarie formulär för vuxna. Kom ihåg att det måste gått minst 5 månader mellan varje dos Covid-19-vaccin.

Du bokar dessa med länkarna nedan:
Dos två för 12-15 år
Dos tre för 12-15 år

När du har lämnat ditt samtycke för barnets första dos Covid-19-vaccin behöver du inte göra det igen för dos två eller tre. Minst en vårdnadshavare behöver vara med vid vaccinationstillfället.

Steg för steg hur du bokar tid:

Nu kan du med barn i åldern 12-15 boka tid för Covid-19-vaccination. Innan besöket behöver alla vårdnadshavare göra nedanstående:

1. Boka tid för vaccination nedan

Längre ner på sidan väljer du enkelt en tid som passar dig för vaccination mot Covid-19.

2. Ladda ner Hälsa Hemma-appen

Innan vaccinationstillfället måste samtliga vårdnadshavare ladda ner Hälsa Hemma-appen och lägga till det barn som ska vaccinera sig. Du behöver inte vara listad hos oss för att göra detta.

3. Skapa ett nytt ärende i appen

I appen startar du ett nytt ärende för barnet där alla vårdnadshavare skriftligen godkänner att barnet får vaccinera sig mot Covid-19. Skriv ”OK att vaccinera mitt barn”.

4. Minst en vårdnadshavare närvarande

Vid vaccinationstillfället måste minst en vårdnadshavare vara med på plats. Detta är för att säkerställa att det är rätt person vi vaccinerar.

Avbokning

Om du vill avboka en tid för vaccination, klickar du på länken i mailet du fick när du först bokade tiden.

Alternativt kan du kontakta oss i Hälsa Hemma-appen. Ladda ner appen och klicka på “Starta ärende”. Beskriv vilken tid som ska avbokas så bokar vi av tiden åt dig.

Har du fler frågor?

Om du inte hittar svar på det söker kan du läsa mer om Covid-19-vaccination här, eller kontakta våra läkare och sköterskor i Hälsa Hemma-appen.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu har vår driftleverantör tekniska problem vilket gör att det inte går att använda Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att lösa problemen och räknar med att det ska fungera igen inom kort.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.