Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

Hälsa Hemma är vårdcentralen som kommer hem till sina patienter

Hälsa Hemma är vårdcentralen som erbjuder digitala och fysiska besök direkt i hemmet. I appen kan patienter kostnadsfritt få kontakt med en läkare i hela Sverige, som regel inom några minuter. Om en listad patient behöver vidare undersökning eller provtagning kommer vi hem till denne för max 200 kronor. Vissa säger att det låter för bra för att vara sant.

Vi har sett att många uppskattar att få snabb hjälp och möjlighet att få hem en läkare. Hög tillgänglighet, gott bemötande och kontinuitet är viktiga grundpelare för nära vård, menar Fabian Ruben, grundare av Hälsa Hemma.

Hembesök för alla

Hälsa Hemma tar hand om alla, från de allra yngsta till de allra äldsta. Kostnadsfria hembesök av en BVC-sköterska de första åren är en dröm för många småbarnsföräldrar som kämpar för att få ihop vardagen. För vuxna kostar hembesök 200 kronor. Och för de som behöver hjälp med att sköta sin hälsa kan en anhörig få fullmakt i appen.

En av de som är listad patient hos Hälsa hemma är Lisa. Efter att ha laddat ned appen och anmält intresse för en hälsokontroll och provtagning fick hon snabbt en tid. För Lisa kändes det bekvämt att slippa gå någonstans. Hälsa Hemmas första hembesök hos Lisa blev succé.

– Jag kände mig så himla omhändertagen och sedd. Med ett och samma team av läkare och sköterska känner jag verkligen att de bryr sig på riktigt. Det var fantastiskt att de tog sig tiden att fråga hur jag mådde och om de kunde göra något för mig, säger Lisa.

Din närmaste vårdcentral

Hälsa Hemma är en del av primärvården i Västra Götaland där du kan lista dig som patient. Vårdcentralen grundades ur en gemensam vilja att göra vården mer lättillgänglig och personlig.

– När vi grundade Hälsa Hemma var det med ambitionen att lösa problem som vi stött på i den befintliga sjukvården. Vi vill vara ett tillgängligt alternativ med personliga vårdkontakter där hjälpen alltid finns nära till hands. Din närmaste vårdcentral helt enkelt, berättar Fabian Ruben, grundare av Hälsa Hemma och specialist i allmänmedicin.

Hos Hälsa Hemma får du en personlig vårdcentral med ditt eget sjukvårdsteam. Listar du dig här överförs din journal till Hälsa Hemma – och skulle du mot all förmodan ångra dig är det enkelt att byta tillbaka till din gamla vårdcentral. Ditt frikort följer dessutom självklart med dig var du än listar dig. Att få hjälp av ett och samma team inger en trygghet för många, menar Fabian.

– Listar man sig hos oss har man samma doktor och ens sjukvårdsteam dyker upp direkt i appen. Många tycker att det är värdefullt att inte behöva upprepa sin sjukdomshistoria för olika läkare vid varje kontakttillfälle.

Tid för varje patient

För Hälsa Hemma är det viktigt att lägga tid på patienterna, snarare än färdsträckan dit. Som patient får du en tid inom ett tvåtimmarsintervall när en läkare eller sköterska ska besöka dig. Det betyder att läkaren eller sköterskan som besöker dig kan ta sig tid för dig; om ett besök drar ut på tiden gör det ingenting. Fabian berättar att hembesöken kan se helt olika ut, och att det till och med händer att de rycker ut för att visa hur man kommer i gång med appen.

– Vi märker att folk inte är vana vid det bemötande de får. Vi gillar verkligen det vi jobbar med och att ha nöjda patienter är en ynnest för oss, säger Fabian. Vi är så stolta över alla fina recensioner våra patienter ger oss.

Och de goda recensionerna kommer även från Lisa. Förutom det goda bemötandet och lyxen i att få vård i hemmets trygga vrå, tycker hon att appen är enkel att använda och att det är fantastiskt hur snabbt man får svar på sina frågor.

– Jag tror på Hälsa Hemma till 100 % och skulle rekommendera dem till alla. När man tror på någonting och det känns bra i magen, då vill man tipsa vidare. Hälsa Hemma är helt suveränt bra, säger Lisa.

För att likt Lisa få läkaren hem till sig så laddar du ner appen här: HalsaHemma.se/app. Vi hjälper alla som behöver med att komma igång med appen

Senaste artiklar

Få mer information

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får även vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.