Vi har driftstörningar just nu. Läs mer

Tips inför semestern – glöm inte detta

tips-semester-vardcentral-app-vard

Vi hoppas att du njuter av sommaren. För dig som ska ut och resa vill vi påminna om några viktiga saker som kan vara lätta att glömma.

💊 Har du tillräckligt med läkemedel?

Se till att du och dina anhöriga har tillräckligt med läkemedel så att ni klarar er i sommar. Glöm inte heller att se över förbrukningshjälpmedel om det är aktuellt – till exempel näringsdrycker eller diabeteshjälpmedel.

Recept förnyar du med några få klick i Hälsa Hemma-appen. Tryck på “Läkemedel” i menyn och sedan på knappen “Förnya läkemedel”. I appen väljer du hur brådskande det är att få läkemedlet förnyat.

fornya-recept-app-vardcentral

Så enkelt förnyar du dina recept i Hälsa Hemma-appen.

🌍 Vid resor utomlands

För dig som ska resa utomlands är det bra att komma ihåg EU-kortet från försäkringskassan som visar att du har rätt till vård inom EU/EES, Schweiz och Storbritannien.

📱 Om du behöver vård under semestern

På Hälsa Hemma finns vi tillgängliga i Hälsa Hemma-appen var du än befinner dig. Du får enkelt hjälp när du behöver det, oavsett om du är hemma eller på resa:

  • Skriv med oss
  • Skicka bilder
  • Boka videomöte 

När du befinner dig inom vårt hembesöksområde kan vi träffa dig fysiskt för provtagning och undersökning när det behövs.

vardcentral hembesok skoterska 2

✅ Gör ditt val i Hälsa Hemma-appen

Om du inte valt Hälsa Hemma som din vårdcentral än – gör det i god tid innan du behöver vård. Följ instruktionerna i Hälsa Hemma-appen. Där kan du även ställa dina frågor till oss. 

Det kostar ingenting att skriva till oss. I övrigt gäller vanliga patientavgifter och frikort. 

Vi önskar dig en fantastisk sommar!

Senaste artiklar

Få mer information

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får även vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

En revolution!

Hälsa Hemma förenklar kontakten med vården för tusentals nöjda svenskar. Är du näst på tur? Skriv upp dig nedan för att få mer information från oss.

Du får vårt nyhetsbrev och kan såklart när som helst avregistrera dig.

Oscar Damberg

Psykolog

Mitt namn är Oscar Damberg och jag arbetar som psykolog på Hälsa Hemma. Mina uppgifter på vårdcentraler är att bedöma svårigheterna hos de som söker, ge passande stöd och genomföra psykologiska behandlingar enligt KBT. Detta bästa med att arbeta på Hälsa Hemma är kulturen av att vilja utvecklas och skapa en tillgänglig primärvård.

Linda Skarpsjö

Socionom

Jag är socionom, steg 1 psykoterapeut och arbetar med psykologisk behandling. Jag har mångårig erfarenhet med behandling av framförallt av barn, unga och deras föräldrar. För mig är det viktigt att barn och unga upplever sig tagna på allvar och känner att kommunikation och relation till sina viktiga vuxna fungerar. Min förhoppning är att jag kan hjälpa dig att få konkreta verktyg och få stöd att pröva dessa så att du upplever att du kommer ett steg vidare åt det håll du vill.

Anna Sjöstrand

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar med psykologisk behandling utifrån KBT. Tidigare har jag arbetat i Barn- och Ungdomspsykiatrin, samt många år inom primärvård med behandling och samordning. Det finaste med mitt jobb är att få träffa så modiga människor, som vågar att vara sårbara och göra svåra förändringar. På fritiden ägnar jag mig åt styrkelyft, pardans och tennis.

Viktor Kaiser

Psykolog

Jag är legitimerad psykolog och arbetar på Hälsa Hemma vårdcentral med psykologisk behandling utifrån KBT och ACT. Sedan tidigare har jag erfarenhet av att jobba med barn och vuxna inom olika verksamheter. Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa människor till konkreta beteendeförändringar och ökad livskvalitet. Utanför jobbet är jag intresserad av globala frågor, musik och fotboll.

Just nu upplever vi störningar med registrering av nya patienter i Hälsa Hemma-appen. Vi arbetar på att åtgärda problemen.

Vi har stängt i dag midsommarafton.


Jag är specialist i allmänmedicin och har jobbat som läkare primärvården i Stockholm men även med digitala läkarbesök. Här på Hälsa Hemma gör vi både och, beroende vad som passar bäst. En av de finaste delarna av jobbet på en vårdcentral är att vi träffar våra patienter flera gånger och hinner lära känna varandra. På min fritid älskar jag att vara med min familj och med min hund.