Image Alt

Frågor och svar

Varför ska jag välja Hälsa Hemma som min vårdcentral?

Hälsa Hemma är den enda vårdcentralen som kombinerar traditionell vård genom hembesök med modern teknik. Du får enkelt och snabbt kontakt med din läkare och sköterska via vår app. Ibland behöver vi ses för en fysisk undersökning eller tex prover. Då bokar vi in en tid då vi ses hos dig – så att du slipper vänta i väntrummet. Vi erbjuder helt enkelt hembesök när det behövs, och digitala besök när det går.

Är ni en nätläkare? (Svar: Nej)

Nej. Vi vill vara ytterst tydliga med att vi inte är en nätläkare. Vi är en vårdcentral likt andra vårdcentraler, som får betalt på samma sätt som andra vårdcentraler och tar lika stort medicinskt ansvar som andra vårdcentraler – vi är alltså en vanlig vårdcentral. Skillnaden är hur vi själva har valt att utmärka oss, och det är genom att vi har en app där du som patient får snabb kontakt med oss (via textchatt, bilder och video) och vid behov kommer vi hem till dig.

Vilken vård erbjuder ni?

Vi är en fullfjädrad vårdcentral. Först har vi en digital konsultation, där du får berätta om dina symtom i appen för vår duktiga vårdpersonal (och det finns möjlighet att skicka bilder/video), och vid behov bokar vi ett hembesök. Vi gör allt i hemmet som du får gjort på vilken annan vårdcentral som helst. Man kan säga att vi har hela vårdcentralen med oss i våra elbilar.

Hämta appen här.

Var gör ni hembesök?

Vi gör hembesök i hela centrala Göteborg och närliggande kommuner, och släpper ständigt upp nya postnummer. Ladda ner vår app för att se om du bor i någon av de områden där vi gör hembesök. Om du bor utanför så kan du skriva upp dig på intresselistan i appen, så kontaktar vi dig när du har möjlighet att få hembesök från vår duktiga vårdpersonal! 

Hämta appen här.

Jag bor långt bort från Göteborg, när kommer ni hit?

Vi öppnar upp nya orter i takt med att vi märker att det finns ett intresse. Det bästa sättet för oss att mäta intresset är genom de intresseanmälningar som du kan välja att göra direkt i appen i de fall vi inte redan finns på din ort. Ju fler från din ort som har hämtat appen och skrivit in sig på intresselistan, desto snabbare kommer vi dit. När vi finns på din ort, kommer du få en notis om det, och då kan du välja oss som din vårdcentral med hembesök.

Hur mycket kostar ett besök hos er?

Hos Hälsa Hemma är det vanlig vårdcentral-taxa för hembesök, enligt Västra Götalandsregionens prislista, vilket är samma för alla vårdcentraler. För närvarande ligger avgiften på 200 kr för ett hembesök av en läkare, 150 kr för sjuksköterska. Gratis för barn och ungdomar till 20-årsdagen, och du som har fyllt 85 år betalar inte heller för ditt besök. Frikort gäller.

Vår digitala chat är helt gratis, och det inkluderar att skicka mediefiler till varandra. I de fall vi behöver starta ett videobesök, så är kostnaden 100 kr för läkare och 50 kronor för annan vårdpersonal såsom sjuksköterska eller psykolog, så länge du är listad hos oss.

Jag har skyddad identitet, kan jag lista mig hos er?

Ja, det går att lista sig hos oss med skyddad identitet, däremot behöver vi göra en manuell handpåläggning vid första tillfället. Hör av dig till oss (till exempel via formuläret här eller skicka ett direktmeddelande på Facebook), så hjälper vi dig!

Kan jag vaccinera mig mot Covid-19 hos er?

Ja, då är en vanlig vårdcentral, så kan du även vaccinera dig mot Covid-19 (och andra sjukdomar) hos oss – skillnaden är att vi gör det hemma hos dig. Även om du redan har fått första sprutan hos din gamla vårdcentral, så kan vi komma hem till dig och ge den andra sprutan.

Jag vill ha ett specifikt vaccin, är det möjligt att få det?

Regionen är tydlig med att man inte får välja vaccin, och av den anledningen får varken vi eller någon annan lova dig specifika vaccin – detta gäller även nationellt. Våra läkare berättar gärna mer om skillnaderna på vaccinen, ställ gärna frågan till din läkare i appen.

Hur är personalen skyddad mot Corona/Covid-19?

All vår personal som utför hembesök har visir och munskydd, och är även vaccinerade mot Covid-19.

Har ni en fysisk vårdcentral?

Ja, vi har en fysisk vårdcentral på Ekenleden 15A i Kållered, södra Göteborg. Du är alltid välkommen att besöka oss, lokalen är öppen 8-17 måndag till fredag, men vi tror att du väljer att lista dig hos oss för att få tillgänglig vård med hög kvalitet genom vår app (hämta appen här) och såklart våra hembesök.

Har ni diabetessjuksköterska och BVC-sjuksköterska?

Ja, hos oss arbetar både erfaren diabetes-sjuksköterska och BVC-sjuksköterska!

Ni med små barn som går till barnavårdcentral (BVC) är alltså varmt välkomna till oss!

Hur når jag er per telefon?

Du når vår växel på 010-750 07 76.

Du når oss också via vår app, som är den bästa vägen för dig att gå som patient. Hämta appen här.

_DSC8425-Edit
Välkommen till Hälsa Hemma!

Vi är en ny vårdcentral i Göteborg. Vi förstår om det finns en del frågor kring vårt koncept, och vi hoppas att vi kan svara på dem här. Har du inte fått svar på din fråga, får du gärna fråga oss genom att skicka här eller direkt i chatten i vår app.

Kom ihåg att inte skicka någon information om ditt eventuella patientärende i detta formulär, om du behöver skicka den sortens information ber vi dig att göra det via appen.

    Jag godkänner att Hälsa Hemma Sverige AB lagrar min personliga information i syfte att kunna återkomma till mig med ett svar.